Rolig nu! Jeg har ikke ølbraiseret et helt svin, bare lidt bacon. Og det smager saftsuseme lækkert. Nu tror du måske, der skal en dyr specialøl til, men det skal der ikke. En ganske almindelig, billig hverdagsøl er fint nok.

Personer

Minutter

Køb et helt stykke bacon. Det får du meget mere ud af og meget mere for pengene. Desuden skal det til denne ret være nogle chunky stykker, så sliced eller tern duer slet ikke. Jeg skærer sværen af baconen, for jeg synes den bliver sej at tygge i. Men jeg kommer den med i gryden under stegningen, for at få saft og kraft fra den. Men den bliver hevet op inden servering.

Vil du have inspiration, gode råd, spændende videoer og meget mere, så følg mig på Facebook.

Ingredienser

  • 250 g bacon – i et helt stykke
  • 2 løg
  • 1 lille hvidkål
  • 4 enebær
  • 2 tsk. honning
  • 2 laurbærblade
  • 750 g små kartofler
  • 2 madæbler – gerne med rød skræl for øjets skyld
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 1 håndfuld friskhakket persille
  • 3-4 spsk. dijonsennep

Sådan tilberedes ølbraiseret svin

  1. Skær baconen i tykke skiver – skær evt. svær af.
  2. Pil løgene, og skær dem i ringe.
  3. Skær hvidkålen i grove stykker.
  4. Hak enebærrene fint.
  5. Steg bacon og løg i en stegegryde ved middel varme – der er fedt nok i baconen til, at der ikke behøves fedtstof. Husk også at komme sværen i.
  6. Tilsæt honning, hvidkål, enebær og laurbærblade, og lad det svitse med i 2-3 minutter.
  7. Hæld øl ud over, læg låg på, og lad det hele simre under låg.
  8. Skyl kartoflerne, og tilsæt dem hele, når retten har simret en times tid.
  9. Lad retten simre endnu 1½ time, eller til alt er helt mørt, og øllet er kogt ind.
  10. Skyl æblerne, skær dem i både, fjern kernehuset, og skær æblebådene i tynde skiver.
  11. Fjern laurbærbladene og sværen fra baconen, og smag retten til med æblecidereddike, salt og peber, og vend æbleskiverne i retten.
  12. Tag gryden af varmen, og servér ølbraiseret svin med persille og sennep.
Fagudtryk

Braiseret betyder at brune kød, fisk, fjerkræ eller grøntsager og derefter dampe det i ganske lidt væde over sagte ild.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 2 timer og 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2161/515
  • Energifordeling:
    Protein: 15 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 57 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     318/76
    Protein: 3 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 10 g

Andre spændende gryderetter

Kalvegryde på grill
Simregryde med rodfrugter
Champignongryde med ris
Fiskegryde med tomat og revet ost

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Ølbraiseret svin
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)