Denne lette, cremede kyllingesuppe er fyldt med gode sager og lækker smag. Den mætter godt uden at fylde, og så kan den spises hele året – også som en skøn sommersuppe.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja, uden bønner og pesto
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2800/667
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat:
     48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     449/107
    Protein: 6 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 1250 g kartofler
  • 4 porrer
  • 2 fed hvidløg
  • 450 g kyllingebrystfilet
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 8 tsk. basilikumpesto
  • 1 ds. bønnemix – lyse og mørke bønner
  • 1 stort naanbrød (ca. 130 g)

Sådan tilberedes kyllingesuppe med bønner og pesto:

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker.
  2. Skyl porrerne, fjern de yderste blade, og skær roden af. Skær porrerne i grove stykker.
  3. Snit hvidløget groft, og svits det sammen med porrer og kartofler i olie i en stor gryde, uden at det tager farve.
  4. Tilsæt et par liter vand, bring det i kål, og lad det hele simre i ca. 30 minutter, til grøntsagerne er helt møre.
  5. Skær imens kyllingebrystfileterne i luncher, og kog dem i saltet vand, til de er gennemkogte.
  6. Skyl bønnerne, og varm dem op i lidt vand.
  7. Lad bønner og kylling dryppe af hver for sig.
  8. Smag bønnerne til med salt og peber.
  9. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og peber.
  10. Læg kyllingestykkerne i suppen, og varm op.
  11. Servér den varme kyllingesuppe med bønnerne og pesto og et stykke – evt. lunet – naanbrød.

Dommen:

Catharina: 4 point ud 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Farmor: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!