Denne råkostsalat er et eksempel på, hvordan man kan få brugt sine ”grønsags/-frugtrester”, for alt muligt kan bruges i denne salat. Det er bare om at kigge i køleskabet og se, hvor mange halve, kvarte eller andre rester grøntsager, man ikke har fået spist i løbet af ugen.

  • Kategori: Tilbehør
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 10 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1004/239
  • Energifordeling:
    Protein: 7 %
    Fedt:
     5 %
    Kulhydrat: 88 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 248/59
    Protein: 1 g
    Fedt:
     <1 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • ½ hvidkål
  • 5 gulerødder
  • ½ icebergsalat
  • 100 g rosiner
  • 4-5 skiver ananas
  • ½ dl ananassaft

Sådan tilberedes vores råkostsalat:

  1. Vask gulerødderne, og riv eller hak dem.
  2. Vask salat og kål, og snit eller hak dem.
  3. Skær ananasskiverne i tern.
  4. Bland alle ingredienserne, og din råkostsalat er klar til servering.
Voila!

 

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!