fbpx

Lækre salater

Lækre salater

Det er grilltid og udetid, og så er det salattid. Og vi mener ikke bare grøn salat.

Salat er meget andet end en grøn salat, tomater, agurk og dressing. Og salat kan både være dejligt tilbehør eller en selvstændig frokost- eller forret. Eksempelvis mætter bulgursalaten fantastisk godt med et stykke brød til. Eller hvad med en portion tomatsalat til en omgang bøf bearnaise. Prøv også den lækre og lidt mere specielle quinoasalat.

Opskrifter på lækre salater

Herunder finder du en masse opskrifter på lækker salat, du kan bruge som tilbehør til dine grill- og sommerretter.

Marinerede hvidløg

Marinerede hvidløg

Vi har hvidløg i haven og har for nyligt “høstet” den første omgang. Hvidløg kan holde sig længere, hvis du hænger dem et tørt, koldt og gerne mørkt sted, men du kan også vælge at lave marinerede hvidløg af dem. Marinerede hvidløg er ikke spor besværligt at lave.

læs mere
Bøf med rødbedesalat

Bøf med rødbedesalat

Komme hvad der komme vil, bare d’er rødbede til. En anderledes måde at få rødbeder på, og rødbedesalat kan sagtens bruges som tilbehør til mange andre retter.

læs mere
Schnitzler med bulgursalat

Schnitzler med bulgursalat

Saftige schnitzler med velsmagende bulgursalat. Husk at marinere schnitzlerne nogle timer før, maden skal serveres. Er vejret til det, kan både kød og grøntsager sagtens laves på grillen.

læs mere
Rugbrødshapsere

Rugbrødshapsere

Prøv dette fedtfattige alternativ til den gode, danske, franske kartoffel: Rugbrødshapsere af groft fuldkornsrugbrød.

læs mere
Pariserbøf med syrlige grøntsager

Pariserbøf med syrlige grøntsager

Så er der serveret! En lækker pariserbøf med et lidt anderledes tilbehør. Grøntsagerne skal ikke være møre, der skal stadig være bid i dem. hvis blomkål og broccoli er delt i lige store stykker, er de færdige samtidig.

læs mere
Råkostsalat

Råkostsalat

Denne råkostsalat er et eksempel på, hvordan man kan få brugt sine ”grønsags/-frugtrester”, for alt muligt kan bruges i denne salat. Det er bare om at kigge i køleskabet og se, hvor mange halve, kvarte eller andre rester grøntsager, man ikke har fået spist i løbet af ugen.

læs mere
Helstegt rødspætte med bulgursalat

Helstegt rødspætte med bulgursalat

Det er ikke sådan lige at opdrive en hel rødspætte (med ben), hvis du handler i almindelige dagligvarebutikker. Men prøv i en fiskeforretning, og servér så helstegt rødspætte. Det er pengene værd.

læs mere
Stegeben med god kartoffelsalat

Stegeben med god kartoffelsalat

Gnaveben er ikke noget alle bryder sig om, måske fordi det er lidt ”dyrisk” at spise, det er ikke lige noget man skærer ud med kniv og gaffel, og så fedter det.

læs mere

Om forfatteren

Beate Grandahl

Kostvejleder og ivrig fortaler for fedtfattig livsstil.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

STOP madspild!

Annonce

Bliv bedre til at udnytte dine madrester!

Tilmeld dig vores gratis, lukkede Facebook-gruppe og modtag den gratis e-kogebog "7 grundopskrifter du kan bruge igen og igen til lækker restemad", og få adgang til vores lille minikursus om restemad.

Få adressen til Facebook-gruppen her og tilmeld dig i dag!

Du modtager en mail med adressen på Facebook-gruppen om lidt!

Share This