fbpx

Lækre salater

Lækre salater

Det er grilltid og udetid, og så er det salattid. Og vi mener ikke bare grøn salat.

Salat er meget andet end en grøn salat, tomater, agurk og dressing. Og salat kan både være dejligt tilbehør eller en selvstændig frokost- eller forret. Eksempelvis mætter bulgursalaten fantastisk godt med et stykke brød til. Eller hvad med en portion tomatsalat til en omgang bøf bearnaise. Prøv også den lækre og lidt mere specielle quinoasalat.

Opskrifter på lækre salater

Herunder finder du en masse opskrifter på lækker salat, du kan bruge som tilbehør til dine grill- og sommerretter.

Bøf med rødbedesalat

Bøf med rødbedesalat

Komme hvad der komme vil, bare d’er rødbede til. En anderledes måde at få rødbeder på, og rødbedesalat kan sagtens bruges som tilbehør til mange andre retter.
læs mere
Schnitzler med bulgursalat

Schnitzler med bulgursalat

Salat og dressing var, hvad vi lige havde i køleskabet og så spædede vi op med lidt bulgur. Rabarber var der kun et par stilke af, så de blev spædet op med et rødløg, nå ja, og en håndfuld hindbær, bare fordi de nu også var der. Det hele blev serveret til grillet flæsk.
læs mere
Rugbrødshapsere

Rugbrødshapsere

Saftige schnitzler med velsmagende bulgursalat. Husk at marinere schnitzlerne nogle timer før, maden skal serveres. Er vejret til det, kan både kød og grøntsager sagtens laves på grillen.
læs mere
Marinerede hvidløg

Marinerede hvidløg

Prøv dette fedtfattige alternativ til den gode, danske, franske kartoffel: Rugbrødshapsere af groft fuldkornsrugbrød.
læs mere
Hvilling paneret i urterasp med fyldig bønnesalat

Hvilling paneret i urterasp med fyldig bønnesalat

Vi har hvidløg i haven og har for nyligt "høstet" den første omgang. Hvidløg kan holde sig længere, hvis du hænger dem et tørt, koldt og gerne mørkt sted, men du kan også vælge at lave marinerede hvidløg af dem. Marinerede hvidløg er ikke spor besværligt at lave.
læs mere
Pariserbøf med syrlige grøntsager

Pariserbøf med syrlige grøntsager

Hvilling er en lækker sild. Den bliver tit brugt til fish ’n’ chips, men den er også mange andre måder at tilberede den på f.eks. ved at panere den i rasp blandet med urter.
læs mere
Råkostsalat

Råkostsalat

Så er der serveret! En lækker pariserbøf med et lidt anderledes tilbehør. Grøntsagerne skal ikke være møre, der skal stadig være bid i dem. hvis blomkål og broccoli er delt i lige store stykker, er de færdige samtidig.
læs mere
Grønkålssalat med æble og granatæble

Grønkålssalat med æble og granatæble

Denne råkostsalat er et eksempel på, hvordan man kan få brugt sine ”grønsags/-frugtrester”, for alt muligt kan bruges i denne salat. Det er bare om at kigge i køleskabet og se, hvor mange halve, kvarte eller andre rester grøntsager, man ikke har fået spist i løbet af ugen.
læs mere
Helstegt rødspætte med bulgursalat

Helstegt rødspætte med bulgursalat

Vi har hvidløg i haven og har for nyligt "høstet" den første omgang. Hvidløg kan holde sig længere, hvis du hænger dem et tørt, koldt og gerne mørkt sted, men du kan også vælge at lave marinerede hvidløg af dem. Marinerede hvidløg er ikke spor besværligt at lave.
læs mere
Ristet andebryst med kartoffel-tomatsalat

Ristet andebryst med kartoffel-tomatsalat

Det er ikke sådan lige at opdrive en hel rødspætte (med ben), hvis du handler i almindelige dagligvarebutikker. Men prøv i en fiskeforretning, og servér så helstegt rødspætte. Det er pengene værd.
læs mere
Kalvecuvette i hyldeblomst med agurkesalat og jordbær

Kalvecuvette i hyldeblomst med agurkesalat og jordbær

Salat og dressing var, hvad vi lige havde i køleskabet og så spædede vi op med lidt bulgur. Rabarber var der kun et par stilke af, så de blev spædet op med et rødløg, nå ja, og en håndfuld hindbær, bare fordi de nu også var der. Det hele blev serveret til grillet flæsk.
læs mere
Nem salat

Nem salat

En anderledes kold kartoffelsalat end den traditionelle. Frisk og let i smagen. Den kan naturligvis serveres til mange andre stegte og grillede retter end skindstegt kulmule.
læs mere
Andebryst med brombærsalat

Andebryst med brombærsalat

Komme hvad der komme vil, bare d’er rødbede til. En anderledes måde at få rødbeder på, og rødbedesalat kan sagtens bruges som tilbehør til mange andre retter.
læs mere
Råmarineret fennikel

Råmarineret fennikel

Så er der serveret! En lækker pariserbøf med et lidt anderledes tilbehør. Grøntsagerne skal ikke være møre, der skal stadig være bid i dem. hvis blomkål og broccoli er delt i lige store stykker, er de færdige samtidig.
læs mere
Avocado med rejer

Avocado med rejer

Salat og dressing var, hvad vi lige havde i køleskabet og så spædede vi op med lidt bulgur. Rabarber var der kun et par stilke af, så de blev spædet op med et rødløg, nå ja, og en håndfuld hindbær, bare fordi de nu også var der. Det hele blev serveret til grillet flæsk.
læs mere
Kyllingebøf med mangosalat

Kyllingebøf med mangosalat

Når schnitzlerne skæres i skrå skiver, virker de større og rækker lidt længere. Varm salat er ikke lige det, man måske spiser tit, men det smager dejligt.
læs mere
Kartoffelsalat med kanel

Kartoffelsalat med kanel

Når schnitzlerne skæres i skrå skiver, virker de større og rækker lidt længere. Varm salat er ikke lige det, man måske spiser tit, men det smager dejligt.
læs mere
Sej med stegte frugter

Sej med stegte frugter

Kyllingebøf er en lidt lettere udgave end den traditionelle bøf af oksefars. Du kan også bruge bøffen i en lækker sandwich eller burger.
læs mere
Rissalat

Rissalat

Hvis der anvendes en mager flæskefars i stedet, sænkes fedtindholdet, men vi synes også, at smagen bliver ringere.
læs mere

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!

Om forfatteren

Beate Grandahl

Kostvejleder og ivrig fortaler for fedtfattig livsstil.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gratis madplan og guide!

Annonce

GRATIS MADPLAN HVER UGE OG GUIDE TIL SUND MAD!

Abonnér på vores nyhedsbrev og få GRATIS guiden "Genvej til sund mad" med inspiration til, hvordan du gør din madlavning sundere.

Hver uge får du også en gratis madplan med sunde retter til hver dag i ugen!

Tjek din indbakke og dit spamfilter for din gratis e-bog.

GRATIS MADPLAN HVER UGE OG GUIDE TIL SUND MAD!

Vil du gerne leve sundere, men kan ikke undvære alle de der gode retter, du plejer at spise?

Så abonnér på vores nyhedsbrev og få GRATIS guiden "Genvej til sund mad" med masser af inspiration til, hvordan du gør din madlavning meget sundere, uden det går ud over smagen!

 

Hver uge får du også en gratis madplan med sunde retter til hver dag i ugen!

Tjek din indbakke og dit spam-filter for linket til din gratis e-bog

Share This