fbpx

Lækre salater

Lækre salater

Det er grilltid og udetid, og så er det salattid. Og vi mener ikke bare grøn salat.

Salat er meget andet end en grøn salat, tomater, agurk og dressing. Og salat kan både være dejligt tilbehør eller en selvstændig frokost- eller forret. Eksempelvis mætter bulgursalaten fantastisk godt med et stykke brød til. Eller hvad med en portion tomatsalat til en omgang bøf bearnaise. Prøv også den lækre og lidt mere specielle quinoasalat.

Opskrifter på lækre salater

Herunder finder du en masse opskrifter på lækker salat, du kan bruge som tilbehør til dine grill- og sommerretter.

Broccolisalat og ovnstegt medister

Broccolisalat og ovnstegt medister

Vi synes, retten mætter fint bare med broccolisalaten, men skal der lidt mere til at mætte jeres families maver end vores, så servér med kartofler og brød. Det ændrer selvfølgelig på energifordelingen.

læs mere
Karrysalat

Karrysalat

Målene på sukker, citron, karry, salt og peber er kun henvisninger, da det jo er en smagssag, men det er, hvad vi brugte.

læs mere
Pip på dåse med kartoffelsalat

Pip på dåse med kartoffelsalat

Pip på dåse er efterhånden en ret kendt måde at grille kylling på, men her med lidt andre slags krydderier og en anden slags kartoffelsalat end den normale med mayonnaisedressing

læs mere
Italiensk salat

Italiensk salat

Man kan da ikke lave Italiens salat selv. Jo, det kan man da sagtens – og endda fedtfattig – og det er ikke engang særligt besværligt.

læs mere
Tunsalat til frokost

Tunsalat til frokost

Denne tunsalat er en let, lille ret, der kan nydes til en grøn salat, med et stykke brød, eller bare som den er – lækker og fedtfattig.

læs mere
Pastasalat med karse og cherrytomater

Pastasalat med karse og cherrytomater

Kender du det? Det kribler efter at få sat en masse i køkkenhaven og se det komme op og bruge af det. Du har sikkert allerede sat en del ting, men det er nok de færreste ting, der er klar til brug. Men én ting der er taknemmeligt, det er karse.

læs mere
Persillestegte isingfileter med cremet tomatsalat

Persillestegte isingfileter med cremet tomatsalat

Lækker, mættende ret, der trods alt ikke ligger tungt i maven. Quinoaen kan erstattes af ris eller bulguren, hvilket naturligvis ændrer på næringsindholdet – der er lidt mere fedt i quinoa end i ris og bulgur, men til gengæld færre kalorier og flere proteiner.

læs mere
Spinattærte

Spinattærte

Det tager lidt tid at lave, men det meste af tiden passer tærten sig selv i ovnen. Andet fyld kan naturligvis og bruges, men herligt smager denne version.

læs mere
Farserede kartofler

Farserede kartofler

Denne ret ville sagtens kunne laves som kødfri også. Udelad farsen, og hak nogle champignoner eller kom nogle bønner i stedet. Men ellers kan vi bare sige… Lækkert, lækkert, lækkert

læs mere
Sommersalat

Sommersalat

Dejlig frisk sommer-salat på et godt stykke rugbrød. Det smager bare herligt, og det er nemt at lave.

læs mere
Mørksej med salat og ristet brød

Mørksej med salat og ristet brød

Det kan efterhånden ikke komme bag på nogen, at vi her i familien er glade for fisk – lige med undtagelse af en enkelt teenager – så her kommer endnu en opskrift.

læs mere
Gulerodssalat

Gulerodssalat

En frisk og nem gulerodssalat, hvis man vil prøve et alternativ til den sædvanlige råkostsalat. Den smager dejligt som tilbehør til stegte retter.

læs mere
Spareribs med kartoffelsalat

Spareribs med kartoffelsalat

Nej, hvor jeg glæder mig, til der kommer nye kartofler, men indtil da, må vi jo nøjes. Vejret er blevet lidt køligere, men i en lun hyggekrog med læ kan man jo godt nyde solens stråler og glæde sig til mere sommer – og nye kartofler. Spareribs… det smager af sommer.

læs mere
Mørbradbøffer med bulgurspinat

Mørbradbøffer med bulgurspinat

Bulgursalat kan også serveres alene som en let ret på en lun sommerdag, hvor man ikke har brug for tung, fed mad – så vil der være mad nok til 3 personer.

læs mere
Sfeeha – libanesiske brødbøffer

Sfeeha – libanesiske brødbøffer

De ser lidt anderledes ud, men er stort set “bare” minipizzaer. Der bliver ca. 40 brødbøffer, så der bliver også lidt til fryseren eller madpakken. Næringsindholdet er udreget efter 5 stk. pr. person.

læs mere
Mexicanske kyllingelår

Mexicanske kyllingelår

Man kan selvfølgelig købe et mexicansk krydderi, men man kan også lave et selv. F.eks. af paprika, chili, oregano, timian, spidskommen, salt og peber.

læs mere
Hvidkålssalat

Hvidkålssalat

En frisk salat der bl.a. er velegnet til farsretter. Kan også sagtens serveres på frokostbordet. Og så kan man jo også få brugt en rest hvidkål.

læs mere
Rød pennegryde

Rød pennegryde

Perfekt mad til mange mennesker – bare man har en gryde der er stor nok. Det passer sig selv, og det er ikke atomvidenskab at lave.

læs mere

Om forfatteren

Beate Grandahl

Kostvejleder og ivrig fortaler for fedtfattig livsstil.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

STOP madspild!

Annonce

Bliv bedre til at udnytte dine madrester!

Tilmeld dig vores gratis, lukkede Facebook-gruppe og modtag den gratis e-kogebog "7 grundopskrifter du kan bruge igen og igen til lækker restemad", og få adgang til vores lille minikursus om restemad.

Få adressen til Facebook-gruppen her og tilmeld dig i dag!

Du modtager en mail med adressen på Facebook-gruppen om lidt!

Share This