Vi synes, retten mætter fint bare med broccolisalaten, men skal der lidt mere til at mætte jeres families maver end vores, så servér med kartofler og brød. Det ændrer selvfølgelig på energifordelingen.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 3 personer
  • Tilberedning: 60 minutter incl. trækketid
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person.:
    KJ/Kcal:
    1224/292
  • Energifordeling:
    Protein: 38 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat: 33 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 385/92
    Protein: 9 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 7 g

Ingredienser:

  • 450 g kyllingemedister
  • 1 broccoli
  • 1½ dl fromage frais
  • 1½ spsk. balsamicoeddike
  • 4 spsk. jumborosiner
  • 2 spsk. kerner/frø – f.eks. græskarkerner eller solsikkekerner
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes broccolisalat og ovnstegt medister:

  1. Rist kernerne på en tør pande.
  2. Del broccolien i meget små, fine buketter, skyl dem.
  3. Bland fromage frais og balsamicoeddike.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Bland broccoli, rosiner og kerner i.
  6. Lad salaten trække i køleskab i ½-1 time.
  7. Tænd ovnen på 225° C.
  8. Læg medisterpølsen på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt den i den opvarmede ovn.
  9. Steg pølsen i 20-25 minutter, til den er gennemstegt. Vend efter 10-12 minutter.
  10. Skal du have kartofler til, så lav dem evt. i ovnen sammen med medisteren, og spar lidt på el-regningen.

Stop madspild

Husk, at du kan bruge broccolistokken til en sund kødsovs, hvor du får lidt grønt i dem, der ellers går uden om de sunde grøntsager. Blend/hak den, og bland den i farsen. Eller i frikadeller. Du kan også bruge broccolistokken i suppe – som skal blendes eller til bouillon sammen med andre rester fra grøntsager.

Rester af medisterpølsen kan bruges til frokost i morgen, eller den kan varmes til denne ret, som kan bruges til aftensmad i morgen, den kan også kommes på pizza eller fryses ned.

Dommen:

Elisabeth: Helt sikkert en gemmer Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Helt sikkert en gemmer Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  Helt sikkert en gemmer Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

Helt sikkert en gemmer
Helt sikkert en ”gemmer”

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!