Skal du have nem mad, så er du ikke gået forkert i byen her. Der skal lige snittes nogle løg, og så er det stort set det. Og se, hvor flot den er. En fryd for øjet.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2124/506
  • Energifordeling:
    Protein: 18 %
    Fedt:
     20 %
    Kulhydrat: 62 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    285/68
    Protein: 3 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 500 g løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1½ dl kalvebouillon
  • 2 fed hvidløg
  • 1 laurbærblad
  • 1 spsk. tørret merian
  • 2 dl røde linser
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

Sådan tilberedes rød løgsuppe med linser:

  1. Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.
  2. Varm olien, og svits løgene, til de er klare.
  3. Tilsæt tomater, bouillon, presset hvidløg, laurbærblad, merian og linser.
  4. Kog op, og lad suppen simre under låg, til linserne er møre – ca. ½ time.
  5. Tænd ovnen på 225° C.
  6. Drys hver skive brød med 1 spsk. revet ost.
  7. Sæt brødene i ovnen, til osten er smeltet og gylden – ca. 6-7 minutter.
  8. Smag suppen til med salt og peber.
  9. Servér med de gratinerede skiver brød.

Vegetarisk
Har du vegetarer i familien eller som gæst, eller vil du bare lave hel kødløs dag, så udskift kalvebouillonen med grøntsagsbouillon.

Dommen:

Natascha: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Benny:3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises

Beate: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises

Samlet:

3 point ud af 5
Tjah, det kan vel godt spises