Mange forbinder nok kartoffelsalat med kartofler – siger sig selv – og en hvid dressing fyldt med maynonnaise. Sådan en kartoffelsalat har vi også her på siden, dog uden så meget mayonnaise. Men vi har også mange andre, og denne her er også uden mayonnaisedressing. Til gengæld er der rigtig mange andre lækre ting i.

Du synes måske det lyder mærkeligt at komme kanel i kartoffelsalaten, men tænk på inderne, de putter kanel i rigtig mange retter, og det smager skønt. Kanel er ikke kun til risengrød og julekager.

  • Kategori: Tilbehør
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter + afkøling
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1074/256
  • Energifordeling:
    Protein: 8 %
    Fedt:
     26 %
    Kulhydrat: 66 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    376/90
    Protein: 2 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 14 g

Ingredienser:

  • 800 g kartofler – gerne nye
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ citron – usprøjtet
  • 1 tsk. kanel
  • 1-2 æbler (ca. 150 g renset vægt)
  • ½ bakke bredbladet persille
  • 3 forårsløg
  • 1 bdt. radiser
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes kartoffelsalat med kanel:

  1. Skrub kartoflerne grundigt. Skær evt. de største over, så alle kartofler får nogenlunde samme størrelse.
  2. Kog kartoflerne i letsaltet vand i 15-20 minutter, til de er møre, og lad dem herefter køle af. Det kan du med fordel gøre dagen før, så du ikke skal vente på, at kartoflerne bliver kolde.
  3. Rør olivenolie, citronsaft og -skal af den halve citron, kanel og lidt salt og friskkværnet peber – ikke for meget salt, kartoflerne er kogt i saltet vand – sammen til en marinade.
  4. Skyl æblerne – skræl det evt., hvis skrællen er sej – fjerne kernehuset, og skær æblerne i tern.
  5. Vend æbleternene i marinade, så de ikke bliver brune, og så de trækker godt med marinade ind i sig.
  6. Skyl den bredbladede persille, og dup den tør i et rent viskestykke, eller giv den en tur i salatslyngen. Fjern de groveste stilke.
  7. Skær de afkølede kartofler i passende stykker.
  8. Skyl forårsløg og radiser, og skær dem i skiver.
  9. Vend det hele i marinaden, og lad kartoffelsalaten trække i mindst ½ time, inden den serveres.

Kartoffelsalaten smager skønt til alt, hvad du normalt vil servere en traditionel kartoffelsalat til – grill, frikadeller, bøf, kylling osv. – eller hvad du vil servere en blandet salat til.

Dommen:

Benny:  4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!