Dejlig frisk salat med lækre ingredienser, såsom bl.a. de skønne edamame bønner og friske grønne asparges. Faktisk består denne salat kun af fire ting – og så lige en ciabattabolle til. Lækker til frokost, mellemmad eller som tilbehør til en frikadelle eller andre stegte retter. Og så er den nemt og hurtigt lavet.

  • Kategori: Tilbehør/Frokost
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 10 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1027/245
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt: 18 %
    Kulhydrat: 62 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 583/139
    Protein: 7 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 20 g

Ingredienser:

  • 100 g edamame bønner
  • 1 bdt. grønne asparges – ca. 250 g urenset vægt
  • 1 bdt. radiser – ca. 8-10 stykker
  • 50 g blød og cremet gede- eller fåreost
  • Evt. lidt frisk timian

Tilbehør:

  • 4 ciabattaboller

Sådan tilberedes Salat med edamame bønner og gedeost:

  1. Hæld kogende vand over edamame bønnerne, så de tør, og lad dem herefter dryppe af i et dørslag.
  2. Knæk den nederste træede del af aspargeserne, og hæld kogende vand over resten, lad dem stå et kort øjeblik, og lad dem herefter dryppe af i et dørslag.
  3. Skær aspargeserne i mindre stykker, når de er dryppet af
  4. Skyl radiserne, og skær dem i skiver.
  5. Bland radiser, aspargeser og edamame bønner i en skål, top med blød, cremet gedeost, og drys evt. med lidt skyllet, frisk timian.
  6. Sevér med ciabattaboller – gerne lunet i ovnen eller på brødristeren.

Dommen:

Benny:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!