Det tager lidt tid at lave kåldolmere med lam, og der skal gang i mange gryder og potter og pander. Men den smager altså også dejligt og er besværet værd. Icebergsalaten kan udskiftes med kinakål, der er kraftigere og derfor nemmere at arbejde med.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 8 hele blade icebergsalat
- 800 g kartofler
- 1 æg
- ½ tsk. spidskommen
- 1 spsk. olie
- 300 g røget lammekølle
- 1 rød peberfrugt
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 ds. flåede tomater
- 7-10 dråber tabasco
- Salt
- Peber
Tilbehør
- Flute eller risboller
Sådan tilberedes kåldolmere med lam
- Kog vand tilsat lidt salt i en gryde.
- Læg salaten et kort øjeblik ned i det kogende vand, tag den op igen, og læg dem til tørre på et rent viskestykke.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
- Kog kartoflerne møre.
- Hak løget, og svits det i olien sammen med det pressede hvidløg.
- Hak lammekødet groft, og skær peberfrugten i små tern, og tilsæt begge dele til løgene.
- Lad det stege videre et par minutter, smag til med peber.
- Mos kartoflerne, og bland dem med det sammenpiskede æg, spidskommen og salt.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Læg 1-2 spsk. kartoffelmos på hvert salatblad.
- Kom derefter lammefyldet på kartoffelmosen.
- Rul det hele forsigtigt sammen – sørg også for, at siderne er lukket.
- Rullerne lægges med åbningen nedad i et stort ildfast fad.
- Kog tomaterne sammen med tabascoen, og smag til med salt.
- Hæld sovsen ved rullerne – ikke over dem.
- Sæt fadet i ovnen i ½ time.
- Servér de varme kåldolmere med flutes eller risboller.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 15 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2604/620 - Energifordeling:
Protein: 19 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 54 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 386/92
Protein: 4 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 12 g
Informationer
Opskriftens navn
Forfatter 



Based on 1 Review(s)
Kåldolmere med lam
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse