En frisk hvidkålssalat til f.eks. medisterpølse eller andre stegeretter. Tallene i parentes er hvis salaten serveres til medister, kartofler og sovs.

  • Kategori: Salat
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 25 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1015(2253)/242(537)
  • Energifordeling:
    Protein: 8(12) %
    Fedt: 30(30) %
    Kulhydrat:
     62(58) %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     384(381)/92(91)
    Protein: 2(3) g
    Fedt:
     3(3) g
    Kulhydrat: 14(13) g

Ingredienser:

  • 500 g hvidkål
  • 3 usprøjtede appelsiner
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1/2 tsk. kanel
  • 75 g tørrede dadler
  • 35 g mandelsplitter
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes hvidkålssalat:

  1. Skær kålen i både, skær stokken fra, og snit kålen meget fint – evt. på et rivejern.
  2. Riv skallen af appelsinerne (ikke den hvide hinde), og kom den i en skål.
  3. Skær den hvide hinde af appelsinerne, og skær frugten i skiver.
  4. Pres saften af hinder og skaller over i skålen. Tilsæt citronsaft, olivenolie, kanel, salt og peber, og vend kål og appelsin i marinaden.
  5. Udsten dadlerne, skær dem i små stykker, og vend dem i.
  6. Rist mandelsplitterne på en tør pande, og drys dem over din hvidkålssalat.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”