Rissalat er en frisk ret, som også sagtens kan spise til frokost – i madpakken – dagen efter. Nem og hurtig at lave, og så får man brugt resterne af den kogte ris.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2133/508
  • Energifordeling:
    Protein: 10 %
    Fedt: 19 %
    Kulhydrat:
     71 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     710/169
    Protein: 4 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 30 g

Ingredienser:

  • ¼ liter fløde, 4 %
  • 5 spsk. mild tacosauce
  • ½ tsk. garam masala
  • 560 g kogte ris
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 mangofrugt
  • 1 rødløg
  • Salt

Tilbehør:

  • 2 fuldkornstortillas
  • 1 dl rosiner
  • 50 g mandler´
  • Evt. frisk koriander

Sådan tilberedes rissalat med lun, krydret sauce:

  1. Rist mandlerne på tør panden, og hak dem derefter groft.
  2. Skræl mangoen, og skær den i tern.
  3. Skyl peberfrugten, og skær den tern.
  4. Pil løget, og hak det fint.
  5. Bring fløde, tacosauce, garam masala og ½ tsk. salt i kog under omrøring i en lille gryde.
  6. Varm saucen igennem og smag til.
  7. Tag saucen af varmen, og lad den køle af på køkkenbordet.
  8. Bland ris, peberfrugt, mango og løg godt sammen.
  9. Klip tortillapandekagerne i 8 trekanter hver, og rist dem sprøde på en tør pande – ca. ½-1 minut på hver side.
  10. Servér rissalaten sammen med den lune dressing, ristede mandler, rosiner og  de sprøde tortillas.
  11. Pynt evt. med friske korianderblade.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Jeps, helt sikkert et hit
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!