Det tager lidt tid at lave denne spinattærte, men det meste af tiden passer tærten sig selv i ovnen. Andet fyld kan naturligvis og bruges, men herligt smager denne version.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 1 rulle tærtedej
  • 1 løg
  • 150 g frisk spinat
  • 195 g broccoli
  • 190 g ricotta
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 dl fromage frais
  • 1 dl minimælk
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 8 tomater
  • 1 løg
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 15 blade basilikum
  • Salt

Sådan tilberedes spinattærte

  1. For en springform med bagepapir.
  2. Læg tærtedejen i.
  3. Hak løget, og skær broccolien i mindre stykker.
  4. Tænd ovnen på 180° C.
  5. Damp løg og broccoli.
  6. Tilsæt spinat, og lad det hele dampe videre, til spinaten falder sammen.
  7. Hæld vandet fra, og lad det dryppe af.
  8. Pisk ricotta, æggeblommer og mælk sammen.
  9. Tilsæt spinatblandingen, og krydr med salt og peber.
  10. Hæld massen i i tærtebunden, buk dejen lidt ind over.
  11. Bag tærten i ca. 45 minutter.
  12. Skær tomater og løg i skiver, og hak basilikumblade.
  13. Fordel tomatskiverne i et fad, og drys med salt.
  14. Fordel løgskiver og basilikum over.
  15. Hæld balsamicoeddike over.
  16. Lad tomatsalaten trække, til tærten er færdig.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1619/386
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 50 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    374/89
    Protein: 4 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 11 g

Andre opskrifter med broccoli

Grønne deller

Grønne deller

Grøntsagscurry med kokosmælk

Grøntsagscurry med kokosmælk

Broccolipålæg

Broccolipålæg

Den grønne suppe

Den grønne suppe

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Spinattærte
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)