Når vi koger kartofler bare til os selv, sker det af til (læs: ofte), at vi får lavet alt for mange. Selvfølgelig kan de bruges til brasede kartofler dagen efter, varmes i sovsen eller bruges på et stykke brød (dog bedst med nye kartofler), men engang imellem er det bare skønt med alternativer, og det er denne brasede kartoffelsalat et bud på.

Personer

Minutter

Kartoffelsalat med brasede kartofler kan spises varm, kold eller lun. Du kan spise den som en frokostret eller som tilbehør til medisterpølse, flæskesteg, fisk, ja, hvad som helst, du ville servere kartofler og/eller salat til.

Ingredienser

  • 4 skiver kalkunbacon
  • 10 g stegemargarine
  • En rest kogte kartofler – jeg havde ca. 340 g
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. ollivenolie
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. flydende honning
  • Et par deciliter blandet eller valgfri salat
  • 2 spsk. revet, mager ost
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes kartoffelsalat med brasede kartofler

  1. Skær kalkunbaconen i mindre stykker, og steg dem i margarine.
  2. Skær de kogte kartofler i tykke skiver, tilsæt dem, og steg, til det hele begynder at tage farve.
  3. Rør imens en dressing af citronsaft, olie, sennep og honning, og smag den til med mere citronsaft/sennep/honning samt salt og peber.
  4. Skyl salaten, og riv/skær den i mindre stykker.
  5. Bland salat, kartofler og bacon, fordel dressingen på det, og drys med revet ost.

 

Få mere inspiration til at få brugt dine madrester i min bog Slut med Madspild.

  • Kategori: Frokost, Tilbehør
  • Antal: 2 personer
  • Tilberedning: 10 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1238/295
  • Energifordeling:
    Protein: 15  %
    Fedt: 27  %
    Kulhydrat: 58 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     488/117
    Protein: 4 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 16 g

Andre opskrifter på kartoffelsalat

Stegt kalvelever med selleri

Kartoffelsalat med kanal

Leverpostej

Kold kartoffelsalat

Rødvinsmarineret, stegt lever

Kartoffelsalat med rygeost

Andeleverpostej

Varm kartoffelsalat


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Kartoffelsalat med brasede kartofler
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)