Engang imellem må man bare prøve noget nyt, noget anderledes, noget helt andet end det man plejer. Det er denne ret et eksempel på. Og vi blev ikke skuffede.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 3 personer
- Tilberedning: 20 minutter + marineringstid
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2432/579 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 47 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 614/146
Protein: 11 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 17 g
Ingredienser:
- 3 spsk. sojasauce
- 1 spsk. vineddike
- 1 spsk. sirup
- 1 tsk. sesamolie
- 1/4 tsk. cayennepeber
- 350 g tofu
- ½ dl vand
- 1 tsk. majsmel
- 2 spsk. olie
- 175 g østershatte
- 250 g sukkerærter
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk. frisk ingefær
- 4 forårsløg
- 3 kviste dild
- 300 g tigerrejer
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- ½ ciabattabrød
Sådan tilberedes marineret tofu med tigerrejer og østershatte:
- Bland sojasauce, vineddike, sirup, sesamolie, og cayennepeber i en skål. Skær tofuen i tern, og læg ternene i marinaden.
- Lad tofuen marinere i ca. 30 min.
- Si marinaden fra tofuen, og rør vand og majsmel i den.
- Opvarm halvdelen af olien på en pande. Svits tofuen i den, til ternene er gyldne, ca. 2 min. Tag tofuen op med en hulske.
- Opvarm den resterende olie, og tilsæt de optøede rejer, og steg i 5 minutter. Tilsæt hakkede østershatte, og steg i 3 min. Tilsæt sukkerærterne, og steg dem med i 2 min. Tilsæt presset hvidløg og revet ingefær, og steg yderligere 30 sek.
- Kom tofuen tilbage i panden, og hæld marinaden over. Lad det stege, til marinaden er tyknet lidt. Smag til med salt og peber.
- Kom retten i en skål, og pynt med hakket forårsløg og dildkviste.
- Lun evt. brødet.
Dommen:
- Si marinaden fra.
- Rist tofuen.
- Rist rejerne.
- Hak østershattene.
- Tilsæt østershattene.
- Tilsæt sukkerærterne.
- Tilsæt tofu og marinade.
- Servér med brød.