Denne broccolisalat ligner et kunstværk med alle sine flotte farver. Den indeholder nogle anderledes ingredienser end den sædvanlige broccolisalat. Dog er der stadig rosiner i – nå ja, og broccoli selvfølgelig.

Personer

Minutter

Broccolisalat – den traditionelle – indeholder sædvanligvis bacon og rosiner, det gør den traditionelle her på sitet ikke, og det gør denne her faktisk heller ikke, men den fedtfattig nok til, at hvis du smider 150 g ristede, afdryppede bacontern i, så holder den sig stadig under de 30 i fedtprocent, faktisk under 25.

Jeg savner så ikke bacon i denne broccolisalat. Måske fordi vi får den til retter som f.eks. oksesteg og lignende, der i sig selv har masser af kødsmag.

Ingredienser til broccolisalat

  • 1 broccoli
  • ½ rød spidskål – kan du ikke få fat i rød spidskål, så brug rødkål
  • 3 æbler
  • 1 dl jumborosiner
  • Kernerne fra ½ granatæble
  • 2-2½ spsk. mormordressing – det får du en opskrift på senere
  • Salt

Sådan tilberedes broccolisalat med mormordressing

  1. Skær broccolien i buketter eller mindre stykker, kom dem i en skål, drys med lidt groft salt, og hæld kogende vand udover.
  2. Snit spidskålen i tynde strimler.
  3. Kom broccolien i et dørslag og lad det dryppe godt af. Dup det evt. helt tørt i et rent viskestykke.
  4. Bland broccoli og spidskål.
  5. Skær æblerne i både, og bland dem i.
  6. Tilsæt rosinerne.
  7. Bank kernerne fra det halve granatæble ud over salaten.
  8. Drys rosinerne i.
  9. Vend rundt, og top med lidt af mormordressingen. Resten serveres til broccolisalaten.

Ingredienser til mormordressing

  • 4-5 spsk. citronsaft
  • Ca. 1 spsk. sukker
  • ¼ dl piskefløde

Sådan tilberedes mormordressing

  1. Pisk citronsaft og sukker sammen, og hæld fløden i, og pisk, til det begynder at blive tykt, uden at det bliver til flødeskum.
  2. Smag til med citronsaft og sukker.
En salat, der giver smag på hele tungen.
  • Kategori: Tilbehør
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     741/177
  • Energifordeling:
    Protein: 18 %
    Fedt: 13 %
    Kulhydrat: 69 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     245/59
    Protein: 3 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter med broccoli

Gulerod-broccolipostej
Broccolipålæg
Piccalilli relish
Broccolisuppe

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Broccolisalat med mormordressing
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)