Print This Post Print This Post

Flot og farverig madagascartorsk. Smager lækkert. Det samme gør tilbehøret, som sagtens kan anvendes til andre retter – især stegte retter.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1850/440
  • Energifordeling:
    Protein: 43 %
    Fedt:
     14 %
    Kulhydrat: 43 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    469/112
    Protein: 12 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 800 g torsk
  • 1 nektarin
  • 1 løg
  • 120 g champignoner
  • 1 spsk. olie
  • 250 g tørrede, hvide bønner
  • 150 g (ca. 2 bundter) radiser (uden top)
  • 1 dl kærnemælk
  • 1 potte basilikum
  • 3 spsk. kapers
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 ds. madagascarpeberkorn
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes madagascartorsk og hvide bønner:

  1. Læg bønnerne i blød natten over.
  2. Hæld vandet fra, og kog bønnerne i nyt vand uden salt i ca. 45 minutter, til de er helt møre. Hæld vandet fra bønnerne og lad dem køle at.
  3. Tænd ovnen på 200° C.
  4. Fjern eventuelle ben fra fisken, og læg dem i et ovnfast fad smurt med olie.
  5. Rens champignoner, pil løget, og skær begge dele i skiver.
  6. Skyl nektarinen, fjern stenen, og skær kødet i tern.
  7. Krydr fisken med salt og peber, og fordel champignoner, løg og nektarin over. Tilsæt til sidst peberkornene på nær 2-3 tsk.
  8. Sæt madagascartorsken i ovnen til den er mør (ca. 20 minutter).
  9. Blend mælken med basilikum og kapers i en blender, og tilsæt eddiken og de sidste grønne peberkorn. Bland dressing og bønner sammen.
  10. Lad gerne salaten trække, og smag den til med salt.
  11. Skær radiserne i tynde skiver, og vend dem i salaten før, de serveres til den færdige madagascartorsk.

Dommen:

Natascha: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Filip: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

3 point ud af 5
Tjah, det kan vel godt spises

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!