Flot og farverig madagascartorsk. Smager lækkert. Det samme gør tilbehøret, som sagtens kan anvendes til andre retter – især stegte retter.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 800 g torsk
  • 1 nektarin
  • 1 løg
  • 120 g champignoner
  • 1 spsk. olie
  • 250 g tørrede, hvide bønner
  • 150 g (ca. 2 bundter) radiser (uden top)
  • 1 dl kærnemælk
  • 1 potte basilikum
  • 3 spsk. kapers
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 ds. madagascarpeberkorn
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes madagascartorsk og hvide bønner

  1. Læg bønnerne i blød natten over.
  2. Hæld vandet fra, og kog bønnerne i nyt vand uden salt i ca. 45 minutter, til de er helt møre. Hæld vandet fra bønnerne og lad dem køle at.
  3. Tænd ovnen på 200° C.
  4. Fjern eventuelle ben fra fisken, og læg dem i et ovnfast fad smurt med olie.
  5. Rens champignoner, pil løget, og skær begge dele i skiver.
  6. Skyl nektarinen, fjern stenen, og skær kødet i tern.
  7. Krydr fisken med salt og peber, og fordel champignoner, løg og nektarin over. Tilsæt til sidst peberkornene på nær 2-3 tsk.
  8. Sæt madagascartorsken i ovnen til den er mør (ca. 20 minutter).
  9. Blend mælken med basilikum og kapers i en blender, og tilsæt eddiken og de sidste grønne peberkorn. Bland dressing og bønner sammen.
  10. Lad gerne salaten trække, og smag den til med salt.
  11. Skær radiserne i tynde skiver, og vend dem i salaten før, de serveres til den færdige madagascartorsk.

Før du går i gang

Husk at sætte bønner i blød aftenen før.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1850/440
  • Energifordeling:
    Protein: 43 %
    Fedt: 14 %
    Kulhydrat: 43 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    469/112
    Protein: 12 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 12 g

Andre opskrifter med kærnemælk

Kartoffelboller

Kartoffelboller

Hjemmelavet koldskål

Hjemmelavet koldskål

Koldhævede boller

Koldhævede boller

Koldskål

Koldskål

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Madagascartorsk og hvide bønner
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)