Lækkert! Helt sikkert! Og så er det jo dejligt med lidt anderledes tilbehør engang imellem. Andre frugter kan helt sikkert også bruges.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2384/568
  • Energifordeling:
    Protein: 17 %
    Fedt:
     18 %
    Kulhydrat: 65 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 629/150
    Protein: 6 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 24 g

Ingredienser:

  • 400 g sej eller anden lys fisk
  • 2 bananer
  • 3 æbler
  • 2 løg
  • 4-6 spsk. mel
  • 50 g stegemargarine
  • ½ spsk. karry
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 dl ris
  • 1 rød peber
  • 4 dl snittet icebergsalat

Sådan tilberedes sej med stegte frugter:

  1. Kog risene efter anvisningen på posen.
  2. Fjern kernehuset fra æblerne, pil løgene, og skær begge del i både.
  3. Skræl og flæk bananerne, vend dem i lidt af melet, og steg dem på en varm stegepande med ca. halvdelen af margarinen og halvdelen af karryen. Steg til de tager farve, og tag dem så af, og hold dem varme.
  4. Steg løg og æbler steg let. Tag dem af, og hold dem varme.
  5. Vend fisken i resten af melet, krydr med salt og peber. Brun resten af margarinen, tilsæt resten af karryen, og steg fisken, til den er brun og gennemstegt.
  6. Snit salaten, og skær peberfrugten i tern. Servér det til, sammen med de kogte ris.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes. det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes. det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes. det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!