Lad bare gebisset blive i glasset. Oksekød i mørkt øl bliver så mørt og lækkert af at stå og simre. Og den mørke øl, giver en fantastisk god smag.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 1 kg okseklump
  • 1 stort løg
  • 200 g champignoner
  • 3-4 kviste timian
  • 2½ dl mørk, kraftig øl – f.eks. stout
  • 1 spsk. oksefond
  • 1 ds. flåede cherrytomater
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 4 miniflutes
  • 100 g revet gouda

Sådan tilberedes oksekød i mørt øl

  1. Tænd ovnen på 100° C.
  2. Skær kødet i store tern, og fjern synligt fedt.
  3. Brun det i en støbejernsgryde uden tilsætning af fedtstof.
  4. Pil løget, og skær det i mindre både.
  5. Rens champignonerne, og skær dem i halve.
  6. Tilsæt løg og champignoner, og steg dem sammen med kødet i endnu et par minutter.
  7. Krydr med timian, salt og peber – vær varsom med saltet, da fonden også salter.
  8. Tilsæt øl, fond og tomater.
  9. Læg låg på gryden, og sæt den i ovnen i ca. 4 timer, til kødet falder fra hinanden.
  10. Tag gryden ud af ovnen, og skru ovnen op på 225° C.
  11. Skær flutene over på langs, og fordel osten på dem.
  12. Gratiner dem i ovnen, og servér herefter til den varme grydefuld oksekød i mørkt øl.

Velbekomme!

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 4½ time
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2088/497
  • Energifordeling:
    Protein: 36 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 34 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    454/108
    Protein: 10 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 8 g

Andre opskrifter med frisk timian

Grillet rødfisk med spinatvafler og peberrodscreme

Grillet rødfisk med spinatvafler og peberrodscreme

Hjemmelavet medisterpølse med krydrede linser

Hjemmelavet medisterpølse med krydrede linser

Kyllingepie

Kyllingepie

Græsk gulerodssuppe med ærter

Græsk gulerodssuppe med ærter

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Oksekød i mørkt øl
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)