Man kan da ikke lave italiensk salat selv. Jo, det kan man da sagtens – og endda fedtfattig – og det er ikke engang særligt besværligt.
- Kategori: Frokost
- Antal: Ca. 500 g
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 354/84 - Energifordeling: (inkl. brød og skinke)
- Protein: 22 %
Fedt: 14 %
Kulhydrat: 64 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 645/154
Protein: 8 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat 24 g
Ingredienser:
- 100 g ærter
- 1 stor gulerod (100 g renset vægt)
- 1 glas asparges m/hoveder
- 1 1/4 dl græsk yoghurt, maks. 2 %
- 3 spsk. Miracle Whip Light
- Evt. ½ tsk. sukker
- Ca. ½ spsk. dijonsennep
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- Rugbrød
- Skinke
Sådan tilberedes italiensk salat:
- Skræl guleroden, skær den i ca. 1½ cm tykke skiver.
- Kog gulerodsskiverne i letsaltet vand, til de er næsten møre. De skal stadig have lidt bid.
- Lad gulerødderne dryppe af og køle af.
- Hæld kogende vand over ærterne – hvis de er frosne – og lad dem dryppe af.
- Lad aspargesene dryppe af.
- Bland græsk yoghurt og Miracle Whip, og smag til med sukker, sennep, salt og peber.
- Skær gulerødderne i tern.
- Vend de godt afdryppede grøntsager i dressingen. Det er vigtigt at der er så lidt væde ved som muligt, da dressingen ellers bliver tynd.
- Servér italiensk salat på en skive rugbrød med skinke.
Velbekomme!
Dommen:
- Skær guleroden i tern.
- Vend grøntsagerne i dressingen.