Man kan da ikke lave italiensk salat selv. Jo, det kan man da sagtens – og endda fedtfattig – og det er ikke engang særligt besværligt.

  • Kategori: Frokost
  • Antal: Ca. 500 g
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     354/84
  • Energifordeling: (inkl. brød og skinke)
  • Protein: 22 %
    Fedt:
     14 %
    Kulhydrat:
     64 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     645/154
    Protein: 8 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat 24 g

Ingredienser:

  • 100 g ærter
  • 1 stor gulerod (100 g renset vægt)
  • 1 glas asparges m/hoveder
  • 1 1/4 dl græsk yoghurt, maks. 2 %
  • 3 spsk. Miracle Whip Light
  • Evt. ½ tsk. sukker
  • Ca. ½ spsk. dijonsennep
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • Rugbrød
  • Skinke

Sådan tilberedes italiensk salat:

  1. Skræl guleroden, skær den i ca. 1½ cm tykke skiver.
  2. Kog gulerodsskiverne i letsaltet vand, til de er næsten møre. De skal stadig have lidt bid.
  3. Lad gulerødderne dryppe af og køle af.
  4. Hæld kogende vand over ærterne – hvis de er frosne – og lad dem dryppe af.
  5. Lad aspargesene dryppe af.
  6. Bland græsk yoghurt og Miracle Whip, og smag til med sukker, sennep, salt og peber.
  7. Skær gulerødderne i tern.
  8. Vend de godt afdryppede grøntsager i dressingen. Det er vigtigt at der er så lidt væde ved som muligt, da dressingen ellers bliver tynd.
  9. Servér italiensk salat på en skive rugbrød med skinke.

Velbekomme!

Dommen:

Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Farmor: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”