Skindstegt kuller med dejligt tilbehør. Bønner er lækre og sunde. Sådan er det bare. Men husk at sætte dem i blød i minimum 8-12 timer eller gerne aftenen før.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 55 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1802/429
  • Energifordeling: Protein: 46 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat:
     24 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     483/115
    Protein: 12 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 5 g

Ingredienser:

  • 100 g tørrede bønner – vi brugte pintobønner – som har været sat i blød i ½ l vand i minimum 8 timer
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 3 spsk. citronsaft
  • 225 champignoner
  • 250 cherrytomater
  • 200 g salattern
  • 1 dl grofthakket blandet salat
  • 50 g hasselnødder
  • 600 g kullerfileter med skind
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes skindstegt kuller med bønnesalat:

  1. Afvej bønnerne, skyl dem, og sæt dem i blød i ½ l vand i mindst 8 timer. Kassér udblødningsvandet.
  2. Bring ½ vand tilsat salt i kog i en gryde.
  3. Kom bønnerne i gryden, og kog dem ved svag varme og under låg ca. 35 minutter, til de er møre – uden at være kogt ud.
  4. Rør imens en marinade af 1 spsk. olie, sennep, citronsaft, salt og peber.
  5. Hak nødderne.
  6. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
  7. Skyl champignonerne, skær roden af, og skær champignonerne i skiver.
  8. Hæld vandet fra bønnerne, og lad dem dryppe godt af.
  9. Vend de lune bønner i marinaden, og lad dem køle lidt af.
  10. Rids imens skindsiden af fisken med en skarp kniv.
  11. Krydr den anden side med salt og peber.
  12. Steg fileterne på skindsiden i den sidste spiseskefuld olie i 2-3 minutter.
  13. Tag den skindstegte kuller af panden, og lad filetterne hvile tildækket i 2 minutter.
  14. Vend de marinerede bønner med champignoner, tomater, salat og ost.
  15. Drys med nødder.
  16. Servér bønnesalaten til skindstegt kuller.

Velbekomme!
Før du går i gang
Husk at sætte bønnerne i blød dagen før eller om morgenen – mindst 8 timer før.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg have til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!