Skindstegt kuller med dejligt tilbehør. Bønner er lækre og sunde. Sådan er det bare. Men husk at sætte dem i blød i minimum 8-12 timer eller gerne aftenen før, for ellers kan din bønnesalat godt give ballade i maven.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 100 g tørrede bønner – vi brugte pintobønner – som har været sat i blød i ½ l vand i minimum 8 timer
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 3 spsk. citronsaft
  • 225 champignoner
  • 250 cherrytomater
  • 200 g salattern
  • 1 dl grofthakket blandet salat
  • 50 g hasselnødder
  • 600 g kullerfileter med skind
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes skindstegt kuller med bønnesalat

  1. Afvej bønnerne, skyl dem, og sæt dem i blød i ½ l vand i mindst 8 timer. Kassér udblødningsvandet.
  2. Bring ½ vand tilsat salt i kog i en gryde.
  3. Kom bønnerne i gryden, og kog dem ved svag varme og under låg ca. 35 minutter, til de er møre – uden at være kogt ud.
  4. Rør imens en marinade af 1 spsk. olie, sennep, citronsaft, salt og peber.
  5. Hak nødderne.
  6. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
  7. Skyl champignonerne, skær roden af, og skær champignonerne i skiver.
  8. Hæld vandet fra bønnerne, og lad dem dryppe godt af.
  9. Vend de lune bønner i marinaden, og lad dem køle lidt af.
  10. Rids imens skindsiden af fisken med en skarp kniv.
  11. Krydr den anden side med salt og peber.
  12. Steg fileterne på skindsiden i den sidste spiseskefuld olie i 2-3 minutter.
  13. Tag den skindstegte kuller af panden, og lad filetterne hvile tildækket i 2 minutter.
  14. Vend de marinerede bønner med champignoner, tomater, salat og ost.
  15. Drys med nødder.
  16. Servér bønnesalaten til skindstegt kuller.

Velbekomme!

Før du går i gang

Husk at sætte bønnerne i blød dagen før eller om morgenen – mindst 8 timer før.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 55 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1802/429
  • Energifordeling:
    Protein: 46 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 24 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    483/115
    Protein: 12 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 5 g

Andre opskrifter med salat

Mexicanske kyllingelår

Mexicanske kyllingelår

Fiskekrebinetter med søgræs

Fiskekrebinetter med søgræs

Spaghetti og kødsovs med kaffe

Spaghetti og kødsovs med kaffe

Rösti med fetasalat

Rösti med fetasalat

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Skindstegt kuller med bønnesalat
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)