Koteletterne kan skæres over med en blyant, når de tilberedes på denne måde, samtidig med at de bevarer saften. Råkostsalaten er et rigtig lækkert og frisk tilbehør. Og så kan resterne jo tages med i madpakken dagen efter.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2494/594
  • Energifordeling:
    Protein: 18 %
    Fedt:
     26 %
    Kulhydrat: 56 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 722/172
    Protein: 8 g
    Fedt: 5 g
    Kulhydrat: 24 g

Ingredienser:

  • 4 svinekoteletter
  • 1 glas champignoner
  • 4 tsk. olie
  • 4 gulerødder
  • ½ ds. ananas
  • 50 g rosiner
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 dl ris

Sådan tilberedes koteletter med råkostsalat:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Læg koteletterne på hver deres stykke folie, og krydr med salt og peber.
  3. Hæld 1 tsk. olie over hver kotelet.
  4. Fordel champignonerne på koteletterne.
  5. Luk folien omkring koteletterne, og stil dem i et ildfast fad eller en bradepande, og steg dem i ovnen i 40 minutter.
  6. Kog risene efter anvisningen på posen.
  7. Riv gulerødderne, og skær ananasserne i små stykker.
  8. Bland gulerødder og ananas sammen, og tilsæt 6 spsk. ananassaft.
  9. Tilsæt til sidst rosinerne.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!