Fyldt græskar – eller farseret græskar, som det egentlig også er – er en ugandisk ret. Måske lidt fordansket, men opskriften er i hvert fald fundet i min afrikanske kogebog. Min svigerdatter er i Uganda som et led i hendes uddannelse til sygeplejerske, og hun har fortalt mig, at i Uganda spiser man for overlevelse ikke for nydelse, men du kan roligt nyde den fyldte hokkaido her, for den smager skønt.

Personer

Minutter

Du kan bruge et hvilket som helst græskar, men jeg er nu ret vild med hokkaido. Det er sødt i smagen, og du kan spise skrællen, når først græskarret er bagt. Uanset hvilket græskar du vælger, vil jeg anbefale dig at bruge små græskar, de skal ikke bage så længe. Og så er det bare mere gennemført at servere et græskar pr. person.

Hokkaidoen på billedet var stor nok til 2-3 personer og med brød til, er der nok til 4. Nu har den kvikke nok opdaget, at det brød, der ligger ved siden af, er et naan, og nej, det ville en ugander nok ikke have valgt, da det er et indisk brød. Så hvis det skal være autentisk, skal det nok være fladbrød. I Uganda er tilbehøret grøntsager stuvet i kokosmælk.

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. olivenolie
  • 400 g magert, hakket oksekød
  • ½ spsk. majsmel
  • 2½ dl minimælk
  • 2 tomater
  • 1 mellemstort græskar eller flere små
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 2 store naan

Sådan tilberedes fyldt græskar

  1. Pil løg og hvidløg, hak begge dele fint, og svits det i olien, til de bliver klare og bløde.
  2. Tilsæt det hakkede oksekød, og steg det med i 8-10 minutter, eller til det har taget farve.
  3. Tænd ovnen på 170° C.
  4. Krydr retten med salt og peber.
  5. Tilsæt majsmel under kraftig omrøring.
  6. Tilsæt mælken, rør rundt, og lad det hele simre til det er jævnet.
  7. Skær toppen af græskarret, og fjern kerner og trevler fra græskarrets midte.
  8. Fyld kødsovsen i græskarret, og læg låget (toppen) på, og sæt græskarret i ovnen, til det er mørt. Det kan tage op til 1 times tid, afhængig af græskarrets størrelse.
  9. Læg brødet i ovnen 5 minutters tid før, græskarret er færdigt.
  10. Tag græskar og brød ud, og spis det.

Ugandisk ordsprog: Dem, der tænker, at deres mor laver den bedste sovs, har ikke rejst særligt langt.

Ugandere laver ofte fyldt græskar over bål – de har jo også vejret til det. Der skal være masser af gløder, men ingen flammer. Græskarret lægges direkte ind i gløderne. Om de så også spiser skallen efter den behandling ved jeg faktisk ikke.

Du kan bruge græskarkernerne til saltbagte græskarkerner.

 

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1712/408
  • Energifordeling:
    Protein: 29 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 41 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     409/98
    Protein: 7 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 10 g

Andre opskrifter med græskar

Græskar-kartoffelmos til isingruller

Græskar-kartoffelmos til isingruller

Pasta med ricotta, parmesan og stegt græskar

Pasta med ricotta, parmesan og stegt græskar

Græskarchutney

Græskarchutney

Hokkaidosuppe med spinat

Hokkaidosuppe med spinat


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Fyldt græskar
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)