Kyllingebøf er en lidt lettere udgave end den traditionelle bøf af oksefars. Du kan også bruge bøffen i en lækker sandwich eller burger.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1874/446
  • Energifordeling:
    Protein: 32 %
    Fedt:
     29 %
    Kulhydrat: 40 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 506/121
    Protein: 9 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 500 g kyllingefars
  • 2 forårsløg
  • 2 tsk. frisk, revet ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt olie til stegning
  • 375 g frisk båndpasta
  • 2 dl salat af valgfri art
  • 1 rødløg
  • 1 mango
  • 50 g hasselnøddekerner
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. eddike – gerne balsamicoeddike
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 spsk. skyr eller lignende surmælksprodukt
  • 2 tsk. karrypasta

Sådan tilberedes kyllingebøf med mangosalat:

  1. Skyl forårsløgene, og skær rod og kedelig top af, og skær resten i fine skiver.
  2. Skræl ingefæren, og riv den på et rivejern.
  3. Pil hvidløgsfeddet, og riv det ligeledes på rivejernet.
  4. Bland farsen med salt, forårsløg, ingefær og hvidløg.
  5. Form farsen til bøffer, og krydr dem med peber.
  6. Spray en pande med lidt olie, brun kyllingebøfferne på begge sider, og steg dem færdige ved middel varme.
  7. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.
  8. Skyl salat og mango, og skær begge dele i skiver.
  9. Pil rødløget, og hak det.
  10. Knæk nødderne – hvis de ikke allerede er det – og hak kernerne groft.
  11. Bland salat, mango, rødløg og nødder.
  12. Bland olie og eddike, og smag det til med salt og peber, og hæld det over mangosalaten.
  13. Bland skyr med karrypasta.
  14. Servér mangosalat og kogt pasta til de færdigstegte kyllingebøffer, og top med en klat skyr.

Dommen:
Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!