Denne rissalat smager også fantastisk, hvis salatternene udskiftes med tofu. Men det er jo en kende dyrere, og så er det heller ikke rissalat med feta mere. Salaten er velegnet som tilbehør eller som en selvstændig frokost eller forret.
Personer
Minutter
Når du serverer rissalat som tilbehør, behøver du ikke kartofler, pasta, brød eller hvad du nu ellers serverer til din mad. Her er jo både ris og grøntsager. Rissalaten smager også godt med f.eks. majs eller ærter i. Ja, egentlig er det vel kun fantasien – og måske køleskabets indhold – der sætter grænser for, hvad du kan komme i din rissalat med feta.
Ingredienser
- 4 dl ris (løse, vilde eller fuldkorns)
- 200 g salattern (maks. 5 %)
- 2 tsk. sesamolie
- 1 spsk. sesamfrø
- 2 spsk. citronsaft
- 1/4 agurk
- 250 g cherrytomater
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes rissalat med feta
- Kog risene efter anvisningen på posen, og lad dem afkøle.
- Bland de kolde ris med salattern, olie, citronsaft, agurk og cherrytomater i mindre stykker.
- Smag til med salt og peber.
- Nu er din rissalat med feta klar til at blive serveret.
Velbekomme!
I denne ret er der brugt blandede ris – vilde og løse, hvide ris. Vilde ris er egentlig slet ikke ris, men en græsart. Du kan læse meget mere om de forskellige rissorter og forskellen på dem i min guide om ris.
- Kategori: Tilbehør/Frokost
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1498/357 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 15 %
Kulhydrat: 62 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 687/163
Protein: 9 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 25 g