Avocadoer – med eller uden rejer – er nogle fede sataner (undskyld mit ordvalg, men det passer), men de er samtidig ualmindeligt sunde. Det kan du læse mere om under ’Info’. Spis avocado med rejer som et mellemmåltid, eller servér dem som en forret.

Personer

Minutter

Jeg har på grund af det store fedtindhold valgt nogle små avocadoer til denne opskrift med rejer. Derudover har jeg valgt græsk yoghurt, hvor man normalt ville vælge en 18 % cremefraiche, og en lille klat mayonnaise til at give den rigtige fedme. Giver du derforuden en god humpel grydebrød til, så skal fedtprocenten nok holde sig nede under de 30, uden at du går sulten fra bordet.

Ingredienser

  • 2 små, modne avocadoer
  • 200 g græsk yoghurt 2 %
  • 2 tsk. god mayonnaise
  • 2 tsk. citronsaft
  • 1 bdt. dild – det er en smagssag, hvor meget dild, du vil have i
  • 300 g pillede rejer
  • 2 citronskiver af en økologisk citron
  • 1 skive stegt bacon – kan udelades
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 4 gode humpler grydebrød

Sådan tilberedes avocado med rejer

  1. Skyl avocadoerne, og skær dem over på langs, fjern kernen/stenen, og skrab kødet ud af skallerne, men gem skallerne – de skal bruges til skåle.
  2. Bland yoghurt og mayonnaise.
  3. Mos avocadokødet med en gaffel, bland det med yoghurtblandingen, og smag til med citronsaft, salt og peber.
  4. Skyl og hak dilden – på nær et par kviste, som skal bruges til pynt – og vend det godt rundt i avocadomassen.
  5. Hak ca. 2/3 af rejerne i mindre stykker, og vend også dem i mosen.
  6. Fordel avocado-rejesalaten i avocadoskallerne, og pynt med de sidste hele rejer, dildkviste, en halv citronskive og et lille stykke bacon, og servér med et stykke grydebrød.

Avocadoer indeholder en stor mængde enkeltumættet fedt, som er med til at sænke dit kolesteroltal og dermed risikoen for hjertekarsygdomme.

Derudover indeholder avocadoer magnesium, kalium, K-vitamin og C-vitamin, der tilsammen er med til at regulere din væskebalance, styrker dine muskler, nervesystem, knogler og blodtryk. Og som hjælper mod blodpropper og på blodcirkulationen samt styrker dit immunforsvar.

Avocadoen er herudover rig på fibre, som holder din mave i gang. Endelig indeholder de også E-vitaminer, der bekæmper sygdomme og holder din hud sund.

På grund af det høje fedtindhold bør du dog spise avocadoer med måde, i hvert fald hvis du vil holde vægten.

  • Kategori: Forret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 15 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1668/397
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 47 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     574/137
    Protein: 8 g
    Fedt: 5 g
    Kulhydrat: 15 g

Andre opskrifter med rejer

Stegt kalvelever med selleri

Minisandwich med rejer og ærter

Leverpostej

Paella med rejer

Rødvinsmarineret, stegt lever

Rødvinsmarineret, steget lever

Andeleverpostej

Maskeret blomkål


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Avocado med rejer
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)