fbpx

Suppetid

Suppetid

Det er hamrende koldt udenfor. Vinden suser og tager til i styrke. Det sner, det sner ikke, det sner. Saltvognen kører, for frost er også et faktum – både nat og dag. Så hvad er mere indlysende end at sætte noget varmt på middagsbordet. Suppe!

Der findes mange forskellige supper. Nogle der er gode til forretter, nogle til middagsretter, nogle til natmad, nogle til sommer, nogle til vinter, nogle til det hele.

Suppe og simremad

I gamle dage – dengang man lavede suppen hele fra bunden af … helt fra bunden af, som fra at slagte hønen, plukke den, tømme den for indmad osv. – tog det at lave suppe laaaang tid. Det kan det stadig gøre.

Du kan sagtens koge en suppe, som står og simrer i flere timer på komfuret, som f.eks. oksehalesuppe (den er ikke fedtfattig), men det er ikke en absolut nødvendighed for at lave en lækker supper.

Hverdagssuppe

Til hverdag har vi sjældent mulighed for at lave mad time ud og time ind, skumme, koge mel- og kødboller osv., så er det jo heldigt, at der er en genvej. For du kan nemt lave supper hurtigt og velsmagende.

En af de hurtigste supper jeg kender, er tyrkisk sommersupper, og selvom den hedder ‘sommersuppe’, ville jeg ikke betænke mig et sekund for at servere den i denne tid.

I Tyrkiet serverer man den for syge. Så mon ikke den skulle kunne hjælpe på en dansk influenza også.

Det tager kun 20 minutter at lave suppen. Vil du selv bage brød til, skal du nok afsætte noget mere tid.

Alverdens supper

Herunder har jeg samlet alle mulige slags supper, som du og din familie kan varme jer ved her i kulden. Der er både de hurtige og dem, der tager tid, men fælles for dem alle er, at de er fedtfattige. Husk, at supper også kan tages med i madpakken. De skal blot varmes og hældes på en god termoflaske, så kan de sagtens holde sig varme, til de skal spise.

Tilbehør til suppe

Foruden supper har jeg også samlet nogle opskrifter på tilbehør, som du kan servere til din hjemmelavede suppe. God fornøjelse, velbekomme, og hold nu varmen derude.

Blomkålssuppe

Blomkålssuppe

Kan bruges til natmad, forret eller hovedret. Ja, vi spiser den sågar til frokost, dagen efter vi har fået den til hovedret, hvis der er mere tilbage.

læs mere
Farmands kraftige oksekødssuppe

Farmands kraftige oksekødssuppe

Et godt kraftben, en masse timer og så nogle grøntsager, så har du en oksekødssuppe, der kan stå og passe sig selv det meste af tiden. Godt med kraft og saft.

læs mere
Græsk gulerodssuppe med ærter

Græsk gulerodssuppe med ærter

Dejlig fyldig suppe, hvor den græske yoghurt lige sætter prikken over i’et. Hvis yoghurten tilsættes ved serveringen, så kan evt. tiloversbleven suppe fryses.

læs mere
Pastinaksuppe

Pastinaksuppe

Suppe med sprøde gulerødder og fuldkornstortillaer. Dejlig velsmagende vintersuppe. Overskydende tortillaer er fine til madpakken.

læs mere
Det hurtige brød

Det hurtige brød

Dejligt hurtigt at få færdigt, men vi foretrækker nu vores grydehvedebrød, men har du ikke lige nået at røre dejen til sådan et, kan det her hurtigt bagte brød sagtens bruges.

læs mere
Ostefladbrød

Ostefladbrød

Disse brød er gode at have med i madpakken, at spise til suppen eller anden varm mad, eller at spise til aftenskaffen.

læs mere
Muffins med oliven

Muffins med oliven

Lækre muffins med oliven til suppen. Eller måske bare til et stykke mellemmad. Vi fik dem til vores Tomatsuppe med basilikum, og den passede de fint til.

læs mere
Hot tomatsuppe

Hot tomatsuppe

Hot tomatsuppe der giver varmen. Vi har selv tørret røde chili. De kan holde sig meget længe i et glas med tætsluttende låg. Hot tomatsuppe smager herligt med en risbolle til.

læs mere
Hvidløgssuppe

Hvidløgssuppe

En dejlig, fedtfattig, velsmagende suppe til en kølig aften. Og så kan den også bruges til vegetarer, hvis man bruger grøntsagsbouillon.

læs mere
Ramen

Ramen

Denne ramen er en lækker suppe med kylling, nudler, svampe, spinat og æg.

læs mere
Rosenkålssuppe

Rosenkålssuppe

En dejlig mættende rosenkålssuppe der rigtig kan give varmen. Rosenkål kan være skarpe i smagen, men tilberedt på denne måde, bliver de så milde, at selv børn vil spise dem – og så er det hurtig mad, især hvis man bruger frosne rosenkål.

læs mere
Naanbrød

Naanbrød

Der bliver 8 store naanbrød ud af denne portion. Man kan selvfølgelig vælge at lave dem halvt så store, så der bliver 16 ud af den, for et enkelt brød er jo næsten et helt måltid.

læs mere
Rødbedeboller – Kommunistboller

Rødbedeboller – Kommunistboller

Disse rødbedeboller er ikke nogen, vi serverer som fødselsdagsboller – eller eftermiddagskaffen i de hele taget. Rødbedebollerne – som vi ynder at kalde kommunistboller – er gode til frokost, burgeren eller til suppen.

læs mere
Grøntsagssuppe med fisk

Grøntsagssuppe med fisk

Denne suppe er superb. Der er så mange lækre grøntsager i. Pangasius kan sagtens erstattes af anden hvid fiskefilet uden skind eller kylling for den sags skyld.

læs mere
Verdens bedste brød med blomkålsris

Verdens bedste brød med blomkålsris

Brødet her er lækkert, svampet og velsmagende – og nej, det smager ikke af blomkål. Brug glutenfri mel, hvis du har valgt at spare på de stivelsesholdige kulhydrater eller lider af glutenallergi.

læs mere
Risboller

Risboller

Risboller kan bruges som en lækker ”suppe-bolle” eller anvendes til madpakken eller morgenmaden. Og så er det rart at få brugt overskydende ris fra dagen før til noget fornuftigt.

læs mere
Græskarsuppe med fisk og linser

Græskarsuppe med fisk og linser

Lange er en stor torsk… Den er i hvert fald i familie med torsken. Langen er en særdeles lækker fisk. Den er fast i kødet og har en ren hvid farve. Langen er den fisk, svenskerne tørrer til delikatessen Spillånga også kaldet Lutfisk.

læs mere
Nemme flutes

Nemme flutes

Pep købe-flutene op med nogle simple tiltag, der ikke tager ret lang tid. Nemt, når du ikke har tid til at bage selv.

læs mere
Fyldig oksekødssuppe

Fyldig oksekødssuppe

En anderledes oksekødssuppe Velsmagende, mættende og nem at lave. Kan det være bedre. Man kan evt. pifte suppen op med en klat fromage frais og lidt finthakkede forårsløg ved serveringen.

læs mere
Æble-pastinak-suppe

Æble-pastinak-suppe

Lækker suppe til hverdag eller forret/natmad til fest. Den kan spises hele året. Æblechipsene giver lidt knas til den “bløde” suppe.

læs mere

Om forfatteren

Beate Grandahl

Kostvejleder og ivrig fortaler for fedtfattig livsstil.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

STOP madspild!

STOP MADSPILD – Bogen

Annonce

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!

Bliv bedre til at udnytte dine madrester!

Tilmeld dig vores gratis, lukkede Facebook-gruppe og modtag den gratis e-kogebog "7 grundopskrifter du kan bruge igen og igen til lækker restemad", og få adgang til vores lille minikursus om restemad.

Få adressen til Facebook-gruppen her og tilmeld dig i dag!

Du modtager en mail med adressen på Facebook-gruppen om lidt!

Share This