En hurtig ret, hvor du kan få brugt nogle af resterne – måske fra jul – eller du kan bruge fersk kød, men så tager det selvfølgelig lidt længere tid at tilberede.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2015/480
  • Energifordeling:
    Protein: 24 %
    Fedt: 23 %
    Kulhydrat: 53 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 384/92
    Protein: 6 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 3 porrer
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft (1½ – 2 appelsiner)
  • 3 spsk. flydende margarine
  • 1½ spsk. mild karry
  • 400 g stegt kalkun
  • Ca. 3 dl bulgur – gerne grov
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 150 g mangochutney
  • Sojasauce

Sådan tilberedes lynwok med kalkun:

  1. Skær den øverste “grove” top og bunden af porrerne, fjern evt. det yderste lag, skyl porrerne, og skær dem i 1 cm tykke ringe.
  2. Pres 1 dl appelsinsaft.
  3. Lad margarinen blive gylden i en sauterpande.
  4. Tilsæt karry, rør lidt rundt, og lad den bruse af.
  5. Brun kalkunkødet i ca. 2 minutter. Tag kødet op, læg stanniol over for at holde det varmt.
  6. Kom bulgur i panden og svits i ca. 1 minut.
  7. Tilsæt bouillon, og lad bulguren koge ved jævn varme og under låg i ca. 3 minutter.
  8. Tilsæt porreringe (gem lidt til pynt) og salt, og kog videre, stadig ved jævn varme, men uden låg i ca. 5 minutter.
  9. Vend kød og appelsinsaft i retten, og smag til med salt.
  10. Hæld kalkunretten i et dybt fad – eller servér den i panden – og pynt med fintsnittet porre.
  11. Hæld mangochutney og sojasauce i små skåle, og servér.

Dommen:

Natascha:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!