Dejligt hurtigt at få færdigt. Og det smager da helt sikkert bedre end nogle døde, frosne flutes, men vi foretrækker nu vores grydehvedebrød, men har du ikke lige nået at røre dejen til sådan et, kan det her hurtigt bagte brød sagtens bruges.

  • Kategori: Bagværk
  • Antal: 8 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    878/209
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 58 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 1040/249
    Protein: 8 g
    Fedt: 8 g
    Kulhydrat: 35 g

Ingredienser:

  • 60 g kerner – vi brugte græskarkerner
  • 3 spsk. frø – vi brugte hørfrø
  • 2½ dl minimælk
  • 50 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. groft salt
  • 275 g hvedemel
  • 1 spsk. let, flydende margarine

Sådan tilberedes det hurtige brød:

  1. Kom kerner og frø i en kold pande.
  2. Skru op til kraftig varme, og rist kerner og frø under omrøring i et par minutter.
  3. Kom mælken i en skål, og rør gæren ud heri.
  4. Tilsæt sukker, salt og de ristede, varme kerner.
  5. Tilsæt melet, og rør dejen godt sammen.
  6. Fordel dejen i en springform eller en støbejernsgryde smurt med margarinen.
  7. Sæt brødet i en kold ovn, og tænd på 225 grader.
  8. Bag i ca. 20 minutter.

Dommen:

Filip:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Søren (ven):  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Helle (ven):  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!