Linsesuppe er en dejlig suppe, hvor kyllingen kan erstattes med kalkun. Virkelig velsmagende.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2349/559
  • Energifordeling:
    Protein: 33 %
    Fedt: 24 %
    Kulhydrat:
     43 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     330/79
    Protein:
     7 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 450 g kyllingekød
  • 3 løg
  • 3 skalotteløg
  • 1 stor og 1 lille porre
  • 1½ spsk. olivenolie
  • 1½ spsk. karry
  • 3/4 tsk. garam masala
  • 3/4 tsk. stødt koriander
  • 3 fed hvidløg
  • 1½ tsk. fintrevet appelsinskal
  • Lidt revet muskatnød
  • 3/4 l oksebouillon
  • 1 1/8 dl appelsinsaft
  • 190 g kogte grønne linser
  • 1 1/8 dl fløde, 4 %
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes linsesuppe med kylling:

  1. Skær kødet i strimler, og sautér det på alle sider i halvdelen af olien.
  2. Tag kødet op.
  3. Skær løg, skalotteløg og porrer i tynde ringe, og sautér dem i resten af olien, til de er klare.
  4. Tilsæt karry, og rist blandingen godt igennem 1-2 minutter.
  5. Kom garam masala, stødt koriander, hakket hvidløg, appelsinskal og muskatnød i, og vend det godt sammen.
  6. Hæld bouillon og appelsinsaft på, og lad suppen simre 10 minutter.
  7. Tilsæt kylling og linser, og kog yderligere 5 minutter.
  8. Tilsæt fløde, kog igennem, til din linsesuppe jævner let, og smag til med salt, peber, karry og lidt appelsinsaft.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!