Denne suppe har sin helt egen smag. Lidt syrlig og meget forfriskende pga. krydringen med mynte. Dette er i øvrigt en suppe, som serveres for syge overalt i Tyrkiet.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 20 minutter ekskl. bagning af naanbrød
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    3124/744
  • Energifordeling:
    Protein: 16 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat:
     57 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     502/120
    Protein: 5 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 17 g

Ingredienser:

  • 1 l okse-/kalvebouillon
  • 5 dl græsk yoghurt
  • 2 spsk. mel
  • 2 æg
  • 200 g perlebyg
  • 6 spsk. tørrede, smuldrede mynteblade
  • 3 spsk. stegemargarine
  • 4 spsk. paprika eller efter smag
  • Salt

Tilbehør:

  • 4 naanbrød drysset med nigellafrø i stedet for Herbes de Provence

Sådan tilberedes tyrkisk sommersuppe med naan:

  1. Varm bouillonen.
  2. Rør yoghurten sammen med mel og æg.
  3. Tilsæt perlebyg, og bring alt i kog under stadig omrøring.
  4. Tilsæt den varme bouillon langsomt.
  5. Salt let, og tilsæt halvdelen af myntebladene.
  6. Smelt margarinen på en pande, og svits resten af myntebladene og paprika godt.
  7. Rør det til sidst i suppen.
  8. Servér med naanbrød.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!