Det lyder stærkt, men det er det ikke. Faktisk træder hvidløgssmagen ikke særligt kraftigt igennem. Men det er en dejlig, fedtfattig, velsmagende suppe til en kølig aften. Og så kan den også bruges til vegetarer, hvis man bruger grøntsagsbouillon.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2225/530
  • Energifordeling:
    Protein: 16 %
    Fedt:
     9 %
    Kulhydrat: 75 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 420/100
    Protein: 4 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 19 g

Ingredienser:

  • 8 fed hvidløg
  • 2 stilke bladselleri
  • 2 løg
  • 1 l bouillon
  • 2½ dl kogte hvide bønner
  • 1½ tsk. paprika
  • 4 skiver toastbrød

Tilbehør:

Sådan tilberedes hvidløgssuppe:

  1. Pil løg og hvidløg, og skær dem i mindre stykker.
  2. Rens bladsellerier, og skær dem i mindre stykker.
  3. Lad løg, hvidløg og bladselleri simre under omrøring i lidt af bouillonen i et par minutter.
  4. Tilsæt paprika, og lad simre videre et minut mere.
  5. Skær toastbrødet i tern.
  6. Tilsæt bønner, resten af bouillonen og toastbrød i tern.
  7. Lad suppen simrer i ½ time
  8. Blend, og varm op.
  9. Server med risboller – evt. lune. 

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!