Alsidig, dejlig suppe. Kan bruges til natmad, forret eller hovedret. Ja, vi spiser den sågar til frokost, dagen efter vi har fået den til hovedret, hvis der er mere tilbage. Og dagen efter – hvor den har stået og trukket – ryger den faktisk en karakter op.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 911/217
  • Energifordeling:
    Protein: 15 %
    Fedt:
     19 %
    Kulhydrat: 66 %
    Næringsindhold pr. 100 g:
  • KJ/Kcal: 199/47
    Protein: 2 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 l hønsebouillon
  • 1 stort blomkålshoved
  • ½ dl fløde, 9 %
  • 1 knsp. revet muskatnød
  • 3 spsk. hakket persille
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 miniflutes

Sådan tilberedes blomkålssuppe:

  1. Pil, og hak løg og hvidløg fint.
  2. Svits løgene under omrøring et par minutter i et par spsk. bouillon
  3. Hæld resten af bouillonen ved, og krydr med muskat, salt og peber.
  4. Skyl blomkålen, skær blomkålshovedet i små buketter og stokken i små stykker, og kom det hele i suppen.
  5. Tag nogle af blomkålsbuketterne op efter 5-10 minutters kogetid.
  6. Lad suppen koge 20 minutter i alt.
  7. Lun flutene i ovnen.
  8. Blend suppen, og tilsæt fløden og de kogte blomkålsbuketter.
  9. Drys persille over ved serveringen.

Dommen:

Filip: 1 point ud af 5Bvadr!!! Det er da ikke spiseligt
Elisabeth: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Catharina: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Nicklas: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

3 point ud af 5
Tjah, det kan vel godt spises

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!