Alsidig, dejlig suppe. Kan bruges til natmad, forret eller hovedret. Ja, vi spiser den sågar til frokost, dagen efter vi har fået den til hovedret, hvis der er mere tilbage. Og dagen efter – hvor den har stået og trukket – ryger den faktisk en karakter op.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 911/217 - Energifordeling:
Protein: 15 %
Fedt: 19 %
Kulhydrat: 66 %
Næringsindhold pr. 100 g: - KJ/Kcal: 199/47
Protein: 2 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 l hønsebouillon
- 1 stort blomkålshoved
- ½ dl fløde, 9 %
- 1 knsp. revet muskatnød
- 3 spsk. hakket persille
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 miniflutes
Sådan tilberedes blomkålssuppe:
- Pil, og hak løg og hvidløg fint.
- Svits løgene under omrøring et par minutter i et par spsk. bouillon
- Hæld resten af bouillonen ved, og krydr med muskat, salt og peber.
- Skyl blomkålen, skær blomkålshovedet i små buketter og stokken i små stykker, og kom det hele i suppen.
- Tag nogle af blomkålsbuketterne op efter 5-10 minutters kogetid.
- Lad suppen koge 20 minutter i alt.
- Lun flutene i ovnen.
- Blend suppen, og tilsæt fløden og de kogte blomkålsbuketter.
- Drys persille over ved serveringen.
Dommen:
Filip: Bvadr!!! Det er da ikke spiseligt
Elisabeth: Tjah, det kan vel godt spises
Catharina: Tjah, det kan vel godt spises
Nicklas: Tjah, det kan vel godt spises
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet: