Et godt kraftben, en masse timer og så nogle grøntsager, så har du en oksekødssuppe, der kan stå og passe sig selv det meste af tiden. Godt med kraft og saft.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 5 timer
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2457/585 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 43 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 271/65
Protein: 4 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 6 g
Ingredienser:
- 1 kraftben fra okse eller kalv
- 100 g bacon i skiver
- 200 g selleri
- 6 gulerødder
- 2 porrer
- 400 g pastinakker
- 500 g mellemskært oksekød
- 1 suppevisk – f.eks. porretop, bredbladet persille, rosmarin, laurbærblade, selleritop
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
Sådan tilberedes farmands kraftige oksekødssuppe:
- Skær baconskiverne i halve.
- Svits baconen i en stor gryde.
- Kom kraftbenet ved og svits det på alle sider.
- Tilsæt vand så det dækker og suppevisken.
- Skræl grøntsagerne (ikke kartoflerne), og skær sellerien i mindre stykker.
- Kom ⅓ af sellerien i.
- Lad nu suppen stå og simre i 2½-3 timer. Skum indimellem med en hulske.
- Tilsæt kødet, når der er 2 timer tilbage af kogetiden.
- Tilsæt grøntsagerne, når der er 1 time tilbage af kogetiden.
- Tag grøntsagerne op af suppen med en hulske, når de er møre.
- Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand.
- Tag kød, bacon, suppevisk og kraftben op af suppen, og si 1-2 l suppe, hvad du nu har behov for.
- Skær grøntsagerne i mindre stykker.
- Kom suppen, kødet, bacon og grøntsager tilbage i suppen.
- Kog op, og smag til med salt og peber.
- Servér oksekødssuppen med kartoflerne.