Dejlig fiskesuppe med masser af fyld og masser af smag. Servér den også gerne som natmad, men til forret er den lidt for tung.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1967/468
  • Energifordeling:
    Protein: 29 %
    Fedt:
     13 %
    Kulhydrat: 58 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     287/68
    Protein: 5 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 1 spsk. olie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 lille ds. tomatpasta
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 2 laurbærblade
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 2½ dl vand
  • 800 g kartofler
  • 400 g torskefilet
  • 200 g rejer
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 citronbåde
  • Klippet grønt – f.eks. purløg
  • 2 spsk. fromage frais
  • ½ ciabattaflute

Sådan tilberedes fiskesuppe med torsk, tomat og rejer:

  1. Pil løget, skær det i skiver, og svits det i den varme olie.
  2. Pil hvidløget, pres det, og kom det i gryden.
  3. Skær peberfrugten i tern, og tilsæt den. Steg videre endnu et par minutter.
  4. Tilsæt de flåede tomater, tomatpasta, koriander, laurbærblade, hvidvinseddike og vand. Giv det hele et opkog, og skru ned til svagt blus.
  5. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre tern, og kom dem i gryden.
  6. Kog det hele, til kartoflerne er næsten møre – 15-20 minutter.
  7. Skær torsken i mindre stykker, og kom dem i gryden, og lad det hele koge videre nogle minutter.
  8. Tilsæt til sidst rejerne, og lad retten koge endnu 5 minutter.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Servér citronbåde og klippet grønt, fromage frais og ciabattaflute til den varme fiskesuppe med torsk.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!