IKKE FEDTFATTIG
Kan oksehaler bruges til andet end at vifte fluer væk med? Ja, det kan de. De kan spises. Her har vi lavet en lækker oksehalesuppe på den.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 3½ time
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2477/590 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 46 %
Kulhydrat: 23 %
Alkohol: 1 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 328/78
Protein: 6 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 4 g
Ingredienser:
- 1 oksehale (ca. 1 kg)
- 4 spsk. stegemargarine
- 1½ løg
- 2 gulerødder
- ½ lille selleri
- 1½ porre
- ca. 2½ l vand
- 1 tsk. paprika
- 3 spsk. mel
- 1 glas madeira (5 cl)
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 6 æg
- 6 skiver sønderjysk rugbrød
Sådan tilberedes oksehalesuppe:
- Del oksehalen i alle led, brun dem i gyldent fedtstof, og tag dem herefter op af gryden.
- Skær urterne fint ud, og svits dem i gryden, kom halestykkerne tilbage i gryden, og hæld vand på.
- Skum suppen, når den begynder at koge, og tilsæt salt og krydderier.
- Lad suppen koge langsomt under låg, til kødet er meget mørt, ca. 3 timer.
- Tag kødet op, og hold det varmt, mens suppen sies og evt. skummes for fedt.
- Jævn suppen med meljævning, og smag til med madeira.
- Pil kødet på det største haleled af, og skær det evt. i mindre stykker, og læg det i suppen.
- Servér de små led hele, enten i suppen eller ved siden af.
- Kog æggene i 8 minutter.
- Servér brød til den varme oksehalesuppe og overskårne, hårdkogte æg.
Dommen:
Filip: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!