IKKE FEDTFATTIG 

Kan oksehaler bruges til andet end at vifte fluer væk med? Ja, det kan de. De kan spises. Her har vi lavet en lækker oksehalesuppe på den.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 3½ time
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2477/590
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt:
     46 %
    Kulhydrat: 23 %
    Alkohol:  1 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 328/78
    Protein: 6 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 4 g

Ingredienser:

  • 1 oksehale (ca. 1 kg)
  • 4 spsk. stegemargarine
  • 1½ løg
  • 2 gulerødder
  • ½ lille selleri
  • 1½ porre
  • ca. 2½ l vand
  • 1 tsk. paprika
  • 3 spsk. mel
  • 1 glas madeira (5 cl)
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 6 æg
  • 6 skiver sønderjysk rugbrød

Sådan tilberedes oksehalesuppe:

  1. Del oksehalen i alle led, brun dem i gyldent fedtstof, og tag dem herefter op af gryden.
  2. Skær urterne fint ud, og svits dem i gryden, kom halestykkerne tilbage i gryden, og hæld vand på.
  3. Skum suppen, når den begynder at koge, og tilsæt salt og krydderier.
  4. Lad suppen koge langsomt under låg, til kødet er meget mørt, ca. 3 timer.
  5. Tag kødet op, og hold det varmt, mens suppen sies og evt. skummes for fedt.
  6. Jævn suppen med meljævning, og smag til med madeira.
  7. Pil kødet på det største haleled af, og skær det evt. i mindre stykker, og læg det i suppen.
  8. Servér de små led hele, enten i suppen eller ved siden af.
  9. Kog æggene i 8 minutter.
  10. Servér brød til den varme oksehalesuppe og overskårne, hårdkogte æg.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”