Kan oksehaler bruges til andet end at vifte fluer væk med? Ja, det kan de. De kan spises. Her har vi lavet en lækker oksehalesuppe på den.
Personer
Minutter
IKKE FEDTFATTIG
Ingredienser
- 1 oksehale (ca. 1 kg)
- 4 spsk. stegemargarine
- 1½ løg
- 2 gulerødder
- ½ lille selleri
- 1½ porre
- ca. 2½ l vand
- 1 tsk. paprika
- 3 spsk. mel
- 1 glas madeira (5 cl)
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 6 æg
- 6 skiver sønderjysk rugbrød
Sådan tilberedes oksehalesuppe
- Del oksehalen i alle led, brun dem i gyldent fedtstof, og tag dem herefter op af gryden.
- Skær urterne fint ud, og svits dem i gryden, kom halestykkerne tilbage i gryden, og hæld vand på.
- Skum suppen, når den begynder at koge, og tilsæt salt og krydderier.
- Lad suppen koge langsomt under låg, til kødet er meget mørt, ca. 3 timer.
- Tag kødet op, og hold det varmt, mens suppen sies og evt. skummes for fedt.
- Jævn suppen med meljævning, og smag til med madeira.
- Pil kødet på det største haleled af, og skær det evt. i mindre stykker, og læg det i suppen.
- Servér de små led hele, enten i suppen eller ved siden af.
- Kog æggene i 8 minutter.
- Servér brød til den varme oksehalesuppe og overskårne, hårdkogte æg.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 3 timer og 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2477/590 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 46 %
Kulhydrat: 24 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 328/78
Protein: 6 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 4 g
Informationer
Opskriftens navn
Oksehalesuppe
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse