En dejlig varmende karrysuppe til kølige dage. Den kan selvfølgelig også bruges som natmad eller forret. Den er lidt stærk, men ikke så stærk, at man ikke kan smage den dejlige suppe. Virkelig lækker.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1999/476 - Energifordeling:
Protein: 34 %
Fedt: 14 %
Kulhydrat: 52 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 284/68
Protein: 6 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 600 g kyllingebryst
- 50 g glasnudler
- 11 dl vand
- 1 løg
- 1 rød peberfrugt
- 2 porrer
- 2 spsk. karry
- 2 tomater
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. majsstivelse
- 1 dl cremefine 7 %
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1 ciabattaflute
- 4 spsk. fromage frais/yoghurt naturel 0,1 %
Sådan tilberedes karrysuppe med kylling og nudler:
- Kog kyllingekødet i 1 l vand i ca. 30 minutter.
- Skær løg, hvidløg, peberfrugt og tomat i tern, og porrerne i ringe med en skarp kniv.
- Tag kødet op af suppen, og fjern evt. skind og ben, og skær det i mindre stykker.
- Si suppen.
- Giv grøntsagerne et opkog i suppen.
- Udrør karry og majsstivelse i 1 dl koldt vand, og tilsæt under omrøring. Kog suppen igennem, og tilsæt nudlerne, og lad dem koge med i 5 minutter.
- Lun brødet i ovnen.
- Tilsæt fløden og kyllingestykkerne.
- Smag til med salt og peber.
- Servér den varme karrysuppe med en klat fromage frais eller yoghurt og det lune brød.
Dommen: