Kødløs dag. Lækker, forfriskende suppe. Kan spises hele året, den er mild i smagen uden at være smagsløs. Og så er den hurtigt lavet.

Personer

Minutter

Æblechips – tørret æble – eller æbleslik, som vi kalder dem, kan købes i dagligvarebutikker, hvis man ikke lige har nogen af de hjemmelavede på lager.

Hjemmelavede æblechips er en god måde at få bugt med de rynkede æbler i frugtskålen. De rynker nemlig kun endnu mere, når de bliver tørret i ovnen.

Æblechips er nemme at lave selv, kun kernehuset skal fjernes, og så skal æblerne skæres i skiver, men du behøver ikke skrælle dem – det ville faktisk være synd at skrælle dem.

Ingredienser

  • 2 æbler
  • 250 g pastinak
  • 400 g kartofler
  • 2 hele kviste og 1 spsk. finthakket persille
  • 1½ l hønsebouillon (eller grønsagsbouillon hvis det skal være helt kødfrit)
  • 2 dl skyr
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

Sådan tilberedes æble-pastinak-suppe

  1. Skræl æblerne, hvis skrællen er sej, skær æblerne i både, og fjern kernehuset.
  2. Skræl pastinak og kartofler.
  3. Skær dem i terninger, og kom dem i en gryde sammen med æblerne.
  4. Tilsæt et par kviste persille (hele – de skal kunne fjernes igen) og bouillon.
  5. Kog op, og lad suppen koge for svag varm under låg i ca. 20 minutter.
  6. Fjern persillekvistene, blend suppen med skyr, og smag til med salt og peber.
  7. Rør den finthakkede persille sammen med olivenolien.
  8. Servér suppen varm med persilleolie, æbleslik og brød.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1466/349
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt: 16 %
    Kulhydrat: 70 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     211/50
    Protein: 2 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre retter med pastinak

Porresuppe med pastinak og pære
Rødtunge i fad med purløgscreme og bagte pastinakker
Pastinaksuppe
Nakkekoteletter med æble-pastinakkompot
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Æble-pastinak-suppe
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)