Suppe med sprøde gulerødder og fuldkornstortillaer. Dejlig velsmagende vintersuppe. Overskydende tortillaer er fine til madpakken med lidt salat og evt. rester af de sprøde gulerødder.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1806/430
  • Energifordeling:
    Protein: 12 %
    Fedt:
     22 %
    Kulhydrat: 66 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    277/66
    Protein: 2 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 500 g kartofler
  • 500 g pastinakker
  • 1 løg
  • 1 æble
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 l hønse- eller grønsagsbouillon
  • 1½ dl minimælk
  • 4 gulerødder
  • 1 rød chilipeber
  • 1 tsk. garam masala
  • Citronsaft
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 fuldkornstortillaer

Sådan tilberedes pastinaksuppe:

  1. Skræl kartofler, pastinakker og æble, og skær dem i tern.
  2. Pil løget, og hak det fint.
  3. Varm halvdelen af olien op i en stor gryde, og steg kartofler, pastinakker og løg et par minutter, uden at de tager farve.
  4. Tilsæt bouillon, og kog grøntsagerne i 15-20 minutter til de er helt møre. Kog æblet med de sidste par minutter.
  5. Skræl gulerødderne, og skær dem i meget små tern.
  6. Flæk chilien, fjern kernerne, og hak chilien fint.
  7. Varm resten af olien, og steg gulerødder, chili og garam masala i ca. 5 minutter. Gulerødderne skal stadig have lidt bid. Smag til med salt og peber.
  8. Lun tortillaerne efter anvisningen på pakken, og skær dem i kvarter.
  9. Blend suppen.
  10. Tilsæt mælk, og varm suppen godt igennem. Smag til med citron, salt og peber.
  11. Servér suppen med tortillastykker og et drys gulerødder.

Velbekomme!

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: 2 point ud af 5 Det smager ikke specielt godt
Benny:  4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!