Dejlig fyldig suppe, hvor den græske yoghurt lige sætter prikken over i’et – det kan dog godt gryne lidt, men hvis hver enkelt selv tilsætter yoghurten, så kan evt. tiloversbleven suppe fryses.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 3 personer
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1474/351
  • Energifordeling:
    Protein: 16 %
    Fedt:
     14 %
    Kulhydrat: 70 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 153/36
    Protein: 1 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 6  g

Ingredienser:

  • 12 gulerødder
  • 1½ l grøntsags-bouillon
  • 1-2 spsk. frisk timian
  • 1 dl ærter
  • 3 porrer
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 3 store spsk. græsk yoghurt
  • 3 miniflutes

Sådan tilberedes græsk gulerodssuppe med ærter:

  1. Skræl gulerødderne, og skær dem i tern.
  2. Kog dem godt møre i bouillon tilsat timian.
  3. Skyl porrerne, og skær dem i ringe.
  4. Blend gulerødderne, og tilsæt porrer og ærter.
  5. Kog op, og smag til med salt og peber.
  6. Servér med 1 stor spsk. græsk yoghurt pr. portion.

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!