Dejlig fyldig suppe, hvor den græske yoghurt lige sætter prikken over i’et – det kan dog godt gryne lidt, men hvis hver enkelt selv tilsætter yoghurten, så kan evt. tiloversbleven suppe fryses.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 3 personer
- Tilberedning: 20 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1474/351 - Energifordeling:
Protein: 16 %
Fedt: 14 %
Kulhydrat: 70 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 153/36
Protein: 1 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 6 g
Ingredienser:
- 12 gulerødder
- 1½ l grøntsags-bouillon
- 1-2 spsk. frisk timian
- 1 dl ærter
- 3 porrer
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 3 store spsk. græsk yoghurt
- 3 miniflutes
Sådan tilberedes græsk gulerodssuppe med ærter:
- Skræl gulerødderne, og skær dem i tern.
- Kog dem godt møre i bouillon tilsat timian.
- Skyl porrerne, og skær dem i ringe.
- Blend gulerødderne, og tilsæt porrer og ærter.
- Kog op, og smag til med salt og peber.
- Servér med 1 stor spsk. græsk yoghurt pr. portion.
Dommen:
Filip: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet: