Hot tomatsuppe der giver varmen. Vi har selv tørret røde chili. De kan holde sig meget længe i et glas med tætsluttende låg. Hot tomatsuppe smager herligt med en risbolle til.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4-5 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
Kj/Kcal: 1942/462 - Energifordeling:
Protein: 15 %
Fedt: 18 %
Kulhydrat: 67 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 258/61
Protein: 2 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 2 fed hvidløg
- 1 rød, evt. tørret, chilipeber
- 1 tsk. olivenolie
- 2 røde peberfrugter
- 1 spsk. rødvinseddike
- 2 ds. flåede, hakkede tomater
- 1½ l grøntsagsbouillon
- Ca. 250 g pasta efter eget valg
Tilbehør:
- 4-5 risboller
- Revet parmesanost
Sådan tilberedes hot tomatsuppe:
- Hak hvidløg fint.
- Rul chilien mellem håndfladerne, skær enden af, og ryst kernerne ud.
- Hak chilien fint, og svits den i olivenolien sammen med hvidløg i et par minutter.
- Hak peberfrugterne fint, og tilsæt dem sammen med rødvinseddiken
- Lad det hele simre i ca. 10 minutter.
- Tilsæt de flåede tomater, og lad det simre i yderligere 15 minutter.
- Tilsæt til sidst bouillon og pasta – tortellini er også særdeles velegnet, og så er der ingen, der kan klage over manglende kød :-).
- Lad den varme tomatsuppe småkoge, til pastaen er mør.
- Servér den rygende varme tomatsuppe med revet parmesanost og en risbolle til.
Vi håber, det vil smage!
Dommen:
Natascha: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: Helt sikkert en ”gemmer” – men kun pga. pastahjulene
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!