Endnu en kålret, men det sætter nu så god gang i maven 🙂 Det er den store gryde, der skal i brug – kål fylder jo meget, inden det falder sammen – og man skal huske at røre grundigt i den, ellers ender det med, at kødet lægger sig i bunden.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1933/460
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt:
     16 %
    Kulhydrat: 54 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 203/48
    Protein: 3 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 6 g

Ingredienser:

  • 500 g mager oksefars
  • ½-1 hvidkålshoved (ca. 1200 g)
  • 10 gulerødder
  • 2 peberfrugter
  • 3 spsk. karry (alt efter stærkhed)
  • 1 liter vand
  • 100 g små pastaer
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes kålgryde:

  1. Svits kødet i en gryde uden fedtstof.
  2. Tilsæt karry, når kødet har taget farve.
  3. Krydr med salt og peber.
  4. Skyl peberfrugt, og skær dem i tern.
  5. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
  6. Snit hvidkålen.
  7. Bland alle grøntsagerne med kødet.
  8. Tilsæt vandet.
  9. Lad det hele småkoge under låg, til alt er mørt.
  10. Kog pastaen med de sidste ca. 10 minutter.
  11. Smag til med salt og peber inden servering.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Jeps, helt sikkert et hit
Filip: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Louise: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!