Endnu en kålret, men det sætter nu så god gang i maven 🙂 Det er den store gryde, der skal i brug – kål fylder jo meget, inden det falder sammen – og man skal huske at røre grundigt i den, ellers ender det med, at kødet lægger sig i bunden.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1933/460 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 16 %
Kulhydrat: 54 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 203/48
Protein: 3 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 6 g
Ingredienser:
- 500 g mager oksefars
- ½-1 hvidkålshoved (ca. 1200 g)
- 10 gulerødder
- 2 peberfrugter
- 3 spsk. karry (alt efter stærkhed)
- 1 liter vand
- 100 g små pastaer
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes kålgryde:
- Svits kødet i en gryde uden fedtstof.
- Tilsæt karry, når kødet har taget farve.
- Krydr med salt og peber.
- Skyl peberfrugt, og skær dem i tern.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
- Snit hvidkålen.
- Bland alle grøntsagerne med kødet.
- Tilsæt vandet.
- Lad det hele småkoge under låg, til alt er mørt.
- Kog pastaen med de sidste ca. 10 minutter.
- Smag til med salt og peber inden servering.
Dommen:
Natascha: Jeps, helt sikkert et hit
Filip: Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: Tjah, det kan vel godt spises
Louise: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet:
- Skyl peberfrugterne.
- Klargør kål og gulerødder.
- Skær gulerødder i skiver, og peberfrugt i tern.
- Snit kålen.
- Svits kødet.
- Bland grøntsagerne i.
- Mål pastaen op.
- Hæld den rå pasta i gryden.
- Smag til med salt og peber.