Det er sjovt med suppe, nogle er vilde med suppe, ligegyldigt hvilken slags suppe det er – næsten – andre rynker på næsen, bare de hører ordet suppe. Det er lidt ligesom med fisk. Herhjemme er vi delt i to lejre, når det handler om både suppe såvel som fisk, og det ses på pointene.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1306/311 - Energifordeling:
Protein: 12 %
Fedt: 10 %
Kulhydrat: 78 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 180/43
Protein: 1 g
Fedt: <1 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 4 porrer
- 12 gulerødder
- 1 squash
- 2 l grønsagsbouillon
- 1 lille håndfuld persille
- Salt
- Peber
Tilbehør:
Sådan tilberedes gulerodssuppe med porrer og squash:
- Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker.
- Tag de yderste blade af porrerne, skær toppen af, og skær porrerne i mindre stykker.
- Kog gulerødder og porrer godt møre i bouillonen.
- Skær squashen i små stave, og damp dem.
- Blend gulerødder, porrer og bouillon, varm op, og smag til med salt og peber.
- Hak persillen, og drys den over suppen.
- Servér de dampede squashstave og lune risboller til.
Dommen:
Natascha: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Jeg er et suppe menneske, men gulerodssuppe, den er jeg ikke sikker på vil blive et hit i mit hjem, ser også ud som om der er et flertal der godt kunne have undværet. Men, virkelig et friskt forsøg og i min verden lidt af en udfordring at lave 🙂
Smag og behag er jo som bekendt vidt forskellig fra person til person. Denne gulerodssuppe var heller ikke et hit for alle i familien, som du jo også har bemærket. Prøv denne i stedet https://www.dropslankekuren.dk/?p=5093, hvis du tør 😉
Den ser faktisk “bedre” ud og jeg er vild med porrer 🙂