Det er sjovt med suppe, nogle er vilde med suppe, ligegyldigt hvilken slags suppe det er – næsten – andre rynker på næsen, bare de hører ordet suppe. Det er lidt ligesom med fisk. Herhjemme er vi delt i to lejre, når det handler om både suppe såvel som fisk, og det ses på pointene.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1306/311
  • Energifordeling:
    Protein: 12 %
    Fedt:
     10 %
    Kulhydrat: 78 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 180/43
    Protein: 1 g
    Fedt:
     <1 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 4 porrer
  • 12 gulerødder
  • 1 squash
  • 2 l grønsagsbouillon
  • 1 lille håndfuld persille
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

Sådan tilberedes gulerodssuppe med porrer og squash:

  1. Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker.
  2. Tag de yderste blade af porrerne, skær toppen af, og skær porrerne i mindre stykker.
  3. Kog gulerødder og porrer godt møre i bouillonen.
  4. Skær squashen i små stave, og damp dem.
  5. Blend gulerødder, porrer og bouillon, varm op, og smag til med salt og peber.
  6. Hak persillen, og drys den over suppen.
  7. Servér de dampede squashstave og lune risboller til.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: 2 point ud af 5Det smager ikke specielt godt
Elisabeth: 2 point ud af 5Det smager ikke specielt godt
Nicklas: 2 point ud af 5Det smager ikke specielt godt
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises

Samlet:

3 point ud af 5
Tjah, det kan vel godt spises

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!