fbpx

Lækre salater

Lækre salater

Det er grilltid og udetid, og så er det salattid. Og vi mener ikke bare grøn salat.

Salat er meget andet end en grøn salat, tomater, agurk og dressing. Og salat kan både være dejligt tilbehør eller en selvstændig frokost- eller forret. Eksempelvis mætter bulgursalaten fantastisk godt med et stykke brød til. Eller hvad med en portion tomatsalat til en omgang bøf bearnaise. Prøv også den lækre og lidt mere specielle quinoasalat.

Opskrifter på lækre salater

Herunder finder du en masse opskrifter på lækker salat, du kan bruge som tilbehør til dine grill- og sommerretter.

Rød pennegryde

Rød pennegryde

Perfekt mad til mange mennesker – bare man har en gryde der er stor nok. Det passer sig selv, og det er ikke atomvidenskab at lave.

læs mere
Rösti med fetasalat

Rösti med fetasalat

Bacon kan udelades, men så skal løg og hvidløg steges i lidt smør eller olie. Baconen kan også erstattes af skinketern, kyllingekød eller lignende.

læs mere
Råmarineret fennikel

Råmarineret fennikel

Fennikel kan være meget hårdt at tygge og kraftig i smagen, men hvis du laver råmarineret fennikel, bliver den blød og blid som et lam. Perfekt som tilbehør til f.eks. grillretter.

læs mere
Tunsalat

Tunsalat

Tunsalat er også velegnet til at putte i et glas med lidt grøn salat, en skive citron, lidt hakket løg og evt. karse. Server med flutes, så har man en forret.

læs mere
Pølser med varm kartoffelsalat

Pølser med varm kartoffelsalat

Pølser er jo normalt ikke det mest fedtfattige, man kan få at spise, men køb eksempelvis Bayerske pølser fra Den Grønne Slagter eller kyllinge-/kalkunpølser.

læs mere
Marinerede hvidløg

Marinerede hvidløg

Vi har hvidløg i haven og har for nyligt “høstet” den første omgang. Hvidløg kan holde sig længere, hvis du hænger dem et tørt, koldt og gerne mørkt sted, men du kan også vælge at lave marinerede hvidløg af dem. Marinerede hvidløg er ikke spor besværligt at lave.

læs mere
Bøf med rødbedesalat

Bøf med rødbedesalat

Komme hvad der komme vil, bare d’er rødbede til. En anderledes måde at få rødbeder på, og rødbedesalat kan sagtens bruges som tilbehør til mange andre retter.

læs mere
Kylling i hvidvin

Kylling i hvidvin

En lækker måde at tilberede kyllingebrystfileter eller en hel kylling, så den bevarer saft og kraft.

læs mere
Schnitzler med bulgursalat

Schnitzler med bulgursalat

Saftige schnitzler med velsmagende bulgursalat. Husk at marinere schnitzlerne nogle timer før, maden skal serveres. Er vejret til det, kan både kød og grøntsager sagtens laves på grillen.

læs mere
Rugbrødshapsere

Rugbrødshapsere

Prøv dette fedtfattige alternativ til den gode, danske, franske kartoffel: Rugbrødshapsere af groft fuldkornsrugbrød.

læs mere

Om forfatteren

Beate Grandahl

Kostvejleder og ivrig fortaler for fedtfattig livsstil.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

STOP madspild!

STOP MADSPILD – Bogen

Annonce

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!

Bliv bedre til at udnytte dine madrester!

Tilmeld dig vores gratis, lukkede Facebook-gruppe og modtag den gratis e-kogebog "7 grundopskrifter du kan bruge igen og igen til lækker restemad", og få adgang til vores lille minikursus om restemad.

Få adressen til Facebook-gruppen her og tilmeld dig i dag!

Du modtager en mail med adressen på Facebook-gruppen om lidt!

Share This