Lækker i smagen, og man tænker slet ikke over, at der ikke er kød i. Spinaten får en dejlig syrlig smag, når den er i selskab med salattern.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 1 time og 10 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1638/390
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt: 19 %
    Kulhydrat: 53 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 249/59
    Protein: 4 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 7 g

Ingredienser:

  • 600 g optøet, frossen hel spinat
  • 15 g stegemargarine
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 dåser flåede tomater
  • 1½ dl vand
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 10 tørrede lasagneplader
  • 200 g salattern, 3 %
  • 100 g revet Mozzarella light 10 %
  • 225 g blandet salat
  • 225 g agurk
  • 225 g frosne, optøede ærter
  • 1 rødløg
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes spinatlasagne med grøn salat:

  1. Lad spinaten dryppe af i en sigte, og pres den fri for væde.
  2. Smør en bradepande – ca. 6x22x27 cm – med lidt af margarinen.
  3. Pil løg og hvidløg, og hak løgene.
  4. Lad resten af margarinen smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  5. Svits løg og presset hvidløg i ca. 1 minut.
  6. Tilsæt tomater, vand, oregano, salt og peber, og bring blandingen i kog.
  7. Kog den ved svag varme og uden låg i ca. 15 minutter – rør af og til.
  8. Kog imens lasagnepladerne i letsaltet vand i 5-7 minutter – de skal stadig have masser af bid, og lad dem dryppe af. Skil dem fra hinanden.
  9. Tænd ovnen på 200° C.
  10. Del tomatsaucen i 3 portioner, og spinat, lasagneplader og salattern i hver 2 portioner.
  11. Læg lagvis i bradepanden tomatsauce, spinat, salattern og lasagneplader (de sidste taglagt).
  12. Fortsæt i nævnte rækkefølge – slut med tomatsauce.
  13. Drys med revet ost, og bag lasagnen i 35 minutter – dæk evt. med stanniol, hvis lasagnen bliver for mørk.
  14. Tag lasagne ud af ovnen, og lad den hvile tildækket i ca. 10 minutter.
  15. Riv/skær imens salaten i strimler, agurken i tern, og rødløg i tynde, halve skiver.
  16. Bland det hele i en skål sammen med ærterne.
  17. Servér salaten til lasagnen.

Dommen:

Natascha:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Filip:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!