Sørg for at udhule kålhovedet så meget, at siderne bliver så tynde som muligt, uden at der bliver hul i dem, for ellers tager det meget lang tid, inden du kan servere fyldt hvidkål.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • Et hvidkålshoved
  • Ca. 3 dl kogte ris
  • 125 g bacon
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • Frisk basilikum
  • 2 tomater
  • 1 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 2 dl vand
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes fyldt hvidkål

  1. Tænd ovnen på 175° C.
  2. Skær toppen af hvidkålen, og udhul kålhovedet.
  3. Hak indmaden.
  4. Skræl og hak løg og gulerod.
  5. Snit baconskiverne, og svits dem let på en pande sammen med løg, gulerod og den snittede kål.
  6. Skær tomaterne i tern, og kom dem i sammen med risene.
  7. Krydr med salt, peber og hakket basilikum.
  8. Put fyldet i kålhovedet – server resten til, hvis der ikke er plads – og læg låget på.
  9. Sæt kålen i et ildfast fad.
  10. Smør et stykke bagepapir med margarine, og pak det omkring.
  11. Hæld vand ved, og bag kålen i ovnen i 35-40 min., til den er mør.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2402/572
  • Energifordeling:
    Protein: 11 %
    Fedt: 25 %
    Kulhydrat: 64  %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    415/99
    Protein: 3 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 16 g

Andre opskrifter med frisk basilikum

Meatzza

Meatzza

Stegt flæsk i ovn med jordbærsalat

Stegt flæsk i ovn med jordbærsalat

Lakseside med hjemmelavet pesto og fyldte tomater

Lakseside med hjemmelavet pesto og fyldte tomater

Kylling i ovn med urter og fattoush salat

Kylling i ovn med urter og fattoush salat

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Fyldt hvidkål
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)