Sørg for at udhule kålhovedet så meget, at siderne bliver så tynde som muligt, uden at der bliver hul i dem, for ellers tager det meget lang tid, inden du kan servere fyldt hvidkål.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2402/572
  • Energifordeling:
    Protein: 11 %
    Fedt:
     25 %
    Kulhydrat: 64 %
    Næringsindhold pr. 100 g:
  • KJ/Kcal: 415/99
    Protein: 3 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 16 g

Ingredienser:

  • Et hvidkålshoved
  • Ca. 3 dl kogte ris
  • 125 g bacon
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • Frisk basilikum
  • 2 tomater
  • 1 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 2 dl vand
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes fyldt hvidkål:

  1. Tænd ovnen på 175° C.
  2. Skær toppen af hvidkålen, og udhul kålhovedet.
  3. Hak indmaden.
  4. Skræl og hak løg og gulerod.
  5. Snit baconskiverne, og svits dem let på en pande sammen med løg, gulerod og den snittede kål.
  6. Skær tomaterne i tern, og kom dem i sammen med risene.
  7. Krydr med salt, peber og hakket basilikum.
  8. Put fyldet i kålhovedet – server resten til, hvis der ikke er plads – og læg låget på.
  9. Sæt kålen i et ildfast fad.
  10. Smør et stykke bagepapir med margarine, og pak det omkring.
  11. Hæld vand ved, og bag kålen i ovnen i 35-40 min., til den er mør.

Dommen:

Natascha: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Filip: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises

Beate:  3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises

Samlet:

3 point ud af 5
Tjah, det kan vel godt spises

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!