Hører du til dem, der synes, at det er fedt med noget salt at gnaske på, så prøv dette fedtfattige alternativ til den gode, danske, franske kartoffel: Vores rugbrødshapsere af groft fuldkornsrugbrød. De er også særdeles velegnede til at putte i salat.

Personer

Minutter

De er uhyre nemme at lave, og det tager næsten ingen tid. Så er lækkersulten over dig, så find rugbrødet frem, skær nogle skiver, varm ovnen op, og forbered dine smagsløg på en lækker omgang “chips”.

Ingredienser

  • 6 skiver fuldkornsrugbrød
  • Salt

Sådan tilberedes rugbrødshapsere

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Skær 4 til 8 skiver rugbrød i tern på 1½ x 1½ cm.
  3. Læg ternene på et stykke bagpapir, og drys med groft salt.
  4. Varm ternene på midterste rille i ovnen i 10-15 minutter, til kanterne er blevet lidt mørkere, og rugbrødsternene er sprøde.
  5. Tag rugbrødshapserne ud af ovnen, og servér i en skål.

Opbevaring

Rubrødshapsere kan opbevares i en tætsluttende dåse, men sørg for, at de er helt afkølede, før du lægger låget på, for ellers bliver de bløde.

  • Kategori: Mellemmåltid/slik
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 15 minutter
  • Fryseegnet: Næppe
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    741/176
  • Energifordeling:
    Protein: 11 %
    Fedt: 7 %
    Kulhydrat: 82 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    915/218
    Protein: 6 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 45 g

Andre opskrifter med rugbrød

Dampet fiskefilet med birkes ingefær og rugbrødscroutoner

Dampet fiskefilet med birkes ingefær og rugbrødscroutoner

Kyllingesalat i rugbrødsfriller

Kyllingesalat i rugbrødsfriller

Gule ærter med æble og timian

Gule ærter med æble og timian

Salat med rugbrødscrutoner og bacon

Salat med rugbrødscrutoner og bacon

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Rugbrødshapsere
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)