Lækkert, lækkert, lækkert. Så kort og enkelt kan det siges. Og så tager det ikke særlig lang tid at tilberede denne laks i ovn. Det der tager længst tid er at bage kartoflerne.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1507/359 - Energifordeling:
Protein: 16 %
Fedt: 17 %
Kulhydrat: 67 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 341/81
Protein: 3 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 14 g
Ingredienser:
- 1 lakseside (500 g)
- 100 g rug-/grovbrød
- 1 fed hvidløg
- 1 lille bdt. persille
- 1½ tomat
- 1/4 dl pinjekerner
- 1/4 dl balsamicoeddike
- ½ spsk. sirup
- 1 spsk. olivenolie
- 2 dl blandede krydderurter (vi brugte basilikum, persille, estragon og timian)
- 4 forårsløg
- 1½ dl fromage frais
- ½ icebergsalat
- 200 g cherrytomater
- 2 dl ærter
- Citronsaft
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 bagekartofler
Sådan tilberedes laks i ovn med bagt kartoffel og dip:
- Tænd ovnen på 250° C.
- Vask kartoflerne grundigt, og prik dem med en kødnål eller gaffel. Drys med lidt salt, og pak dem ind i folie.
- Sæt dem i ovnen til de er møre – ca. 45-50 minutter.
- Kom brød, persille, hvidløg, salt, peber og pinjekerner i en foodprocessor, og kør til en ensartet konsistens.
- Fjern blomst fra tomaterne, og hak tomaterne fint.
- Bland tomater og 2 tsk. olie i “raspen”.
- Kog sirup og balsamico ind til en sej masse – ca. 5 minutter.
- Læg laksesiden i et ildfast fad smurt med resten af olien. Krydr med salt og peber, og pensl den med balsamicosiruppen.
- Fordel raspen over fisken, og tryk det fast med lette tryk.
- Sæt fadet i ovnen, skru ned til 200° C, og bag fisken i ca. 20 min.
- Hak krydderurter og 2 forårsløg i en blender. Rør det sammen med fromage fraisen, og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
- Snit salaten, skær cherrytomaterne i halve, hak de 2 sidste forårsløg, og bland det hele plus ærterne sammen til en salat.
Bon appetit!
Dommen:
- Prik kartoflerne.
- Rør en rasp af brød, persille, hvidløg og pinjekerner.
- Tilsæt tomat og olie.
- Kog en balsamicosirup.
- Krydr laksen med salt og peber.
- Pens laksen med siruppen.
- Læg raspen på laksen.
- Pas på katten!
- Tryg raspen lidt fast.
- Rør en dip.
- Bland en salat.