Dette kunne godt være erstatingen for de – også lækre – høns i asparges i tarteletter. En anderledes måde at servere/anrette på, som bestemt gav stor opmærksomhed, da vi præsenterede den for venner og familie. Vi ved egentlig ikke, hvorfor de bliver kaldt for friller, for det har bestemt ikke noget med elskerinder eller letlevende damer at gøre.

  • Kategori: Frokost
  • Antal: 40 personer eller mere – afhængig af brødstørrelse, og hvor meget man kommer i
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 436/104
  • Energifordeling:
    Protein: 25%
    Fedt:
     17 %
    Kulhydrat: 58 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    470/112
    Protein: 7 G
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 16 g

Ingredienser:

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 200 g champignoner
  • 3 dl græsk yoghurt, 0,1 %
  • 6 spsk. let mayonnaise
  • 2 ds. aspargessnitter
  • 3 spsk. sennep – ikke for stærk
  • ½ tsk. karry
  • 1 spsk. flydende honning
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 40 lidt tykke skiver rugbrød – f.eks. sandwichrugbrød fra Schulstad
  • 40 salatblade
  • 40 cherrytomater
  • Purløg

Sådan tilberedes kyllingesalat i rugbrødsfriller:

  1. Fjern evt. fedt og sener fra kødet, kom det i en gryde, og hæld vand ved, så det lige dækker. Krydr med lidt salt og karryen. Kog op under låg, og lad det simre til kødet er mørt.
  2. Lad det herefter dryppe godt af.
  3. Lad aspargessnitterne dryppe godt af.
  4. Skær champignonerne i skiver, og kog dem i vand i ca. 5 minutter.
  5. Lad dem herefter dryppe godt af.
  6. Bland yoghurt og mayonnaise, og smag til med honning, sennep og salt og peber.
  7. Vend aspargessnitterne og champignonerne i.
  8. Pluk kyllingekødet – evt. med en gaffel – så det bliver “strimlet”. Kom det i dressingen, og vend.
  9. Tænd ovnen på 200 grader.
  10. Sæt to diagonalt modsatte hjørner af hver skive brød fast i en bagerist over et par riller, så brødet står op i en bue uden at knække.
  11. Sæt risten i ovnen, og rist brødet – det varer ca. 5 minutter.
  12. Tag brødet af risten, læg et salatblad i, fyld med kyllingesalat, og pynt med halverede cherrytomater og klippet purløg.
  13. Servér, mens brødet stadig er lunt.

Velbekomme!

Dommen:

Filip: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5

Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!