Perfekt mad til mange mennesker – bare man har en gryde der er stor nok. Det passer sig selv, og det er ikke atomvidenskab at lave. Vi havde en rest afkog fra noget okse, vi havde kogt dagen før, det brugte vi i stedet for vand, og det giver da helt klart mere smag. Alt i én gryde – næsten – og det smager næsten bedre dagen efter, når tomatsmagen rigtig er trukket ind i pastapennene.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2713/646
  • Energifordeling:
    Protein: 16 %
    Fedt:
     21 %
    Kulhydrat: 63 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 567/135
    Protein: 5 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 21 g

Ingredienser:

  • 500 g skinkekød i tern
  • 1 spsk. olie
  • 750 g tomatketchup
  • 500 g pastapenne
  • Vand eller fond/bouillon
  • Citronsaft
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 3 skiver groft rugbrød
  • 100 g rucolasalat
  • 100 g spidskål
  • 5 g græskarkerner

Sådan tilberedes rød pennegryde:

  1. Brun kødet i olien.
  2. Hæld vand ved, så det dækker.
  3. Lad kødet simre, til det er mørt.
  4. Hæld pastaen i, ca. 15 minutter før kødet er færdigt.
  5. Tilsæt tomatketchup, når pastaen er færdigkogt.
  6. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  7. Skyl rucolasalaten, og bland det med græskarkerner.
  8. Fjern de yderste blade på spidskålen, og skær det i strimler.
  9. Bland det med rucolasalaten og græskarkernerne.
  10. Servér med rugbrød.

Dommen:

Natascha: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!