Personer
Minutter
Salaten jeg serverede til, den dag billedet her blev taget, kan sagtes udskiftet med lige netop den salat, du finder interessant – eller måske bare har ingredienser til i køleskabet/grøntsagskurven.
Ingredienser
- 4 kyllingebrystfileter – 600 g
- 1 fed hvidløg
- 2 skalotteløg
- 20 cherrytomater – ca. 300 g
- 4 kviste frisk timian
- 1 spsk. olivenolie
- 15 g stegemargarine
- 2 dl tør hvidvin – den behøver ikke være fra Toscana 🙂
- Et par håndfulde bredbladet persille
- Ca. 4 spsk. granatæblekerner
- 16 grønne eller brune oliven
- 2 gulerødder
- 1 pære
- Lidt høvlet parmesan
- Salt
- Peber
Tilbehør
Sådan tilberedes kylling i hvidvin
- Tænd ovnen på 180° C.
- Skær synligt fedt og sener af kyllingebrystfileterne.
- Hak løg og hvidløg fint.
- Skær cherrytomaterne i både.
- Kom margarine og olie i en gryde med låg, der kan tåle at gå i ovnen.
- Lad det varme, til margarinen er brunet.
- Brun kyllingebrystfileterne i blandingen.
- Tilsæt løg og hvidløg, og lad det brune 1-2 minutter sammen med kyllingen.
- Tilsæt cherrytomater, og krydr med salt og peber.
- Kom hvidvin og timian ved, læg låg på, og sæt hele herligheden i ovnen i ca. 25 minutter, til kyllingen er mør. Du kan også lade den stå på komfuret og simre ved lav varme.
- Skræl imens gulerødderne og pæren, og høvl begge dele på den lange led til lange brede strimler.
- Bank granatæblekernerne ud af granatæblet.
- Skyl den bredbladede persille, og fjern evt. grove stilke.
- Bland det hele og oliven.
- Lad det sne med parmesanost.
- Servér salaten og det gode, grove grydebrød til den færdige kylling i hvidvin.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2838/676 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 46 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 513/123
Protein: 8 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 12 g